Leonid Volkov, șeful de cabinet al lui Aleksei Navalnîi a fost într-o vizită în Australia, pentru a se întâlni cu înalți oficiali la Canberra și a reitera importanța sancțiunilor. 

Acesta consideră că războiul din Ucraina va înceta dacă Putin moare.

Dacă Vladimir Putin alunecă pe o banană și moare mâine, războiul din Ucraina s-ar încheia imediat,  deoarece invazia nu are sprijinul nici al publicului rus, nici al elitelor sale și a fost în întregime proiectul președintelui.

Leonid Volkov a declarat pentru publicația australiană The Age and The Sydney Morning Herald că Putin nu se va opri și acesta nu va admite că a pierdut și că a greșit.

Povara militară a opoziției față de Putin a fost purtată de poporul ucrainean, a spus Volkov, iar  sancțiunile au afectat economia rusă și a cauzat durere atât cetățenilor, cât și oligarhilor săi. Sarcina de a impune presiune politică a fost îndeplinită de organizații precum Fundația Anticorupție a lui Navalnîi.

„Ceea ce avem nevoie cu adevărat este răbdare, iar fiecare trebuie să își facă treaba”, a spus Volkov. „Trebuie să lucrăm cu opinia publică din Rusia pentru a diminua sprijinul pentru război, pentru ca procesul de mobilizeze să devină mai dificil.”

Volkov a menționat că este imposibil să se evalueze cu exactitate sentimentul public din Rusia față de război, deoarece televiziunea de stat este o mașină de propagandă, disidența a fost criminalizată, iar Putin a încurajat apatia politică în rândul oamenilor.

Cu toate acestea, Fundația Anticorupție, care se află acum în exil în Vilnius, Lituania, a încercat să măsoare nivelul de susținere pentru război prin utilizarea unor întrebări indirecte în sondaje.

Acesta a accentuat că  Putin a pierdut și sprijinul elitelor.

„Au pierdut totul. Stilul lor de viață este ruinat. Gata cu copiii la Londra, gata cu vacanțele la schi.”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, de asemenea, consideră că războiul va înceta dacă Putin va myri.

 

Distribuie articolul: