Colectarea și stocarea sângelui din cordonul ombilical, atunci când se naște un copil, devine din ce în ce mai frecventă. Motivul rezidă în faptul că celulele conținute de sângele din cordonul ombilical prezintă o valoare terapeutică în tratamentul afecțiunilor maligne și non-maligne ale sângelui și bolilor sistemului imunitar. Sângele provenit din cordonul ombilical a fost folosit în medicina de transplant încă din anul 1988, moment în care a fost efectuat primul transplant alogen de sânge provenit din cordonul ombilical și, în ultimii 25 de ani, această practică s-a dezvoltat rapid.

Ce este sângele din cordonul ombilical?

După ce se naște un copil și cordonul ombilical este tăiat, o anumită cantitate de sânge rămâne în vasele de sânge ale placentei și în porțiunea din cordonul ombilical care rămâne atașată la aceasta. După naștere, copilul nu mai are nevoie de acest sânge suplimentar, care se numește sânge din cordonul, care este bogat în celule stem hematopoietice, similare cu cele prezente în măduva osoasă.

Ce reprezintă celulele stem?

Celulele stem prezintă potențialul de a se dezvolta în mai multe tipuri diferite de celule din organism pe parcursul vieții timpurii și creșterii. Acestea servesc ca un fel de sistem reparatoriu intern, divizându-se fără limită, pentru a reface alte celule. Acesta este motivul pentru care celulele stem pot asigura opțiuni de tratament pentru o mare varietate de boli.

Transplantul de celule stem hematopoietice este, în prezent, singurul tratament disponibil pentru pacienții cu afecțiuni sanguine și ale sistemului imunitar, cum ar fi: mieloame, leucemie, limfoame și sindromul mieloproliferativ.

Ce presupune Bioasigurarea?

În ultimii ani, numărul de bănci de sânge provenit din cordonul ombilical, care oferă familiilor posibilitatea să stocheze sângele provenit din cordonul ombilical al copiilor lor pentru posibile utilizări viitoare private, a crescut exponențial.

ALFA BIOBANK este prima instituție din RM specializată pentru depozitarea personală a țesuturilor și celulelor umane care asigură servicii medicale de bio-asigurare.

ALFA BIOBANK este autorizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova prin Ordinul nr. 1097 din 30 septembrie 2019

Protejați copilul Dvs. de potențialele boli în viitor.
Păstrați celulele stem!

P