Trecerea timpului este de neevitat, iar vârsta din calendar se poate reflecta intens și în oglindă. Dacă vrei să arăți mai tânără să știi că nu trebuie neapărat să apelezi la proceduri dureroase, care presupun operații sau injecții. Poți încetini îmbătrânirea folosind câteva măsuri simple, dar extrem de eficiente pentru a-ți revigora look-ul. 

Iată ce poți face pentru a arăta cu 10 ani mai tânără fără durere:

Nu face plajă

Soarele nu este cel mai bun prieten al pielii. Va cauza riduri, pete pigmentare, deshidratare și crește riscul de cancer de piele. Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, trebuie să aplici produse de protecție solară în fiecare zi pentru a proteja pielea care nu este acoperită de haine. Nu uita nici de tălpi, mâini, spatele gâtului sau degetele de la picioare. Dacă vrei ca tenul tău să aibă mai multă culoare folosește un fard bronzant în loc să petreci multe ore la soare.

Nu sta cocoșată

Dacă ai tendință să stai cocoșată în timp ce lucrezi la calculator dă umerii spre spate și îndreaptă-te pentru a preveni durerile și a arăta mult mai slabă. De asemenea, vei face o impresie mai bună și vei avea mai multă încredere în tine. Rezervă-ți intervale scurte pentru exerciții de stretching și îmbunătățește-ți postura pentru a preveni scolioza și a arăta mai bine.

Dormi atât cât trebuie

Te simți epuizată? Să știi că majoritatea adulților nu dorm suficient. În momentul în care ești obosită și pielea va căpăta un aspect tern, care va adăuga ani în plus vârstei tale reale. Lipsa somnului suficient contribuie la agravarea stresului și anxietății, creând un cerc vicios care te îmbătrânește constant.

Elimină zahărul rafinat din meniul tău

Zahărul rafinat nu conține nutrienți, ci numai calorii inutile. Cauzează dependență și fluctuații ale glicemiei. În momentul în care consumi acest tip de zahăr pancreasul va produce insulină pentru a stabiliza glicemia, dar la scurt timp nivelul de zahăr din sânge va scădea foarte mult, iar tu vei simți nevoia să mănânci din nou ceva dulce pentru a elimina epuizarea și a te putea concentra.

Un aspect tânăr al pielii este asigurat de cantitatea optimă de colagen și elastină. Acești doi compuși mențin fermitatea pielii, dar atunci când consumi zahăr moleculele se combină, rezultă produși secundari care afectează pielea, iar organismul nu poate repara efectele negative. În concluzie nu ai de ce să fii tentată de zahăr. Gustul dulce va deveni amar dacă te gândești cât de rău îi face pielii. Mai bine savurează zaharurile naturale din fructe sau mănâncă puțină miere.

Nu te feri de controlul la dentist

Dinții gălbui sau maronii sunt un semn al îmbătrânirii, iar persoanele care nu mențin o igienă dentară riguroasă zâmbesc mult mai rar. Mergi la dentist cel puțin o dată pe an. În cazul în care dinții tăi nu arată așa cum îți dorești poți alege diferite tratamente de albire care te vor ajuta să arăți mai tânără și să zâmbești fără griji. În cadrul studiilor de specialitate s-a constatat că persoanele care zâmbesc și râd des sunt considerate mai tinere decât cele care stau încruntate.

Alege sutienul potrivit

Potrivit specialiștilor, aproximativ 80% dintre femei nu poartă sutienul potrivit. Este indicat să apelezi la ajutorul personalului de la magazin pentru a alege lenjeria intimă care ți se potrivește. Nu uita că mărimea, forma și stilul de sutien pe care îl porți se pot modifica de-a lungul timpului. Pierderea în greutate, acumularea kilogramelor în plus, alăptarea sau tipul de exerciții fizice pot face ca sutienul care îți plăcea acum 5 ani să nu ți se mai potrivească astăzi.

Nu încerca să te îmbraci ca și copiii tăi

Formează-ți propriul stil. Este foarte important să te simți confortabil în fiecare ținută pe care o alegi, în loc să încerci să preiei ceva din opțiunile unei persoane mult mai tinere. Pentru a arăta mai tânără este recomandat să alegi ținute clasice în culorile tale preferate, fără etichete evidente.

SURSA

Distribuie articolul: