Maratonul TEI Online este pe ultima sută de metri. Acesta va ajunge la finiș exact de ziua de naștere a Teatrului Național „Eugene Ionesco”. În această săptămână vizionăm 6 spectacole din ultimele stagiuni ale instituției.

Miercuri, 2 septembrie, ora 17:00 – Monospectacol cu Andrei SOCHIRCĂ ( Artist al Poporului) de Mihail SEBASTIAN

Linkul către spectacol 

Joi, 3 septembrie, ora 17:00 – O ISTORIE FOARTE SIMPLĂ de Maria LADO

Regia: Petru VUTCĂRĂU

Piesa „O istorie foarte simplă” este un spectacol despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au încetat să mai viseze. De ce e simplă istoria? Pentru că se iubesc doi tineri: ea – singura fiică a unui cuplu înstărit, el – orfan de mamă și cu un tată alcoolic. Dragostea le este, evident, interzisă – un soi de Romeo și Julieta contemporan. Istoria este, într-adevăr, foarte simplă, doar că mai apoi se complică, atunci când părinții află despre relația lor și despre… viitorul nepot.

Link către spectacol 

Vineri, 4 septembrie, ora 17:00 – WOYZECK, de Georg BÜCHNER

Regia: Florin Vidamski
Scenografia: Cristina Milea

„Woyzeck”, în regia lui Florin Vidamski (Germania), este povestea tragică a unui soldat, măcinat de propriile halucinații și torturat de societatea violentă în care trăiește.

Linkul către spectacol

Sâmbătă, 5 septembrie, ora 17:00 – CĂLDURĂ ÎN NOIEMBRIE, de Yana Dobreva

Regia: Petru Vutcărău

Un spectacol despre dragoste, trădare, iubire , prietenie, dar și despre ceea ce ne doare cel mai mult – plecatul de acasă. Nu există familie în Republica Moldova care să nu fie afectată de această problemă, vrei să capete un sens viața ta și pentru asta sacrifici multe lucruri. Teatrul nu dă răspunsuri la aceste întrebări, el vine să pună întrebări și deja de fiecare în parte depinde de alegerea pe care o va face.

Link către spectacol 

Duminică, 6 septembrie, ora 11:00 – PASĂREA ALBASTRĂ (spectacol pentru toate vârstele), de Maurice Maeterlinck

Regia: Antonina Dobroliubova

Spectacolul relatează istoria a doi frați, Mytyl și Tyltyl, care pornesc în căutarea fericirii. Calea lor e periculoasă si plină de aventuri. Frații reușesc să înfrunte multe obstacole, călătorind nu doar în spațiu, ci și în timp. Ei vizitează trecutul și viitorul; ajung în țări fantastice și pline de vise. Prin prizma acestei Istorii ve-ți cunoaște cum trebuie să vă acceptați și să vă descoperiți pe voi înșivă, și cum să vă înțelegeți cu cei din jurul vostru. Viața ne este oferită pentru a ne bucura de ea, însă ,din păcate, mulți dintre noi nu înțelegem cum să ajungem la fericire. Mytyl și Tyltyl fiind cei care riscă cu viața lor pentru a ne lumina această cale.

Link către spectacol 

Luni, 7 septembrie, ora 17:00 – „CAPRA CEA BUNĂ, LUPUL CEL RĂU, IEDUL CEL MIC ȘI CUMĂTRA CAPREI”, (+ 16), de Matei VIȘNIEC

Un spectacol de Petru VUTCĂRĂU
Cu toți cunoaștem povestea lui Ion Creangă „Capra cu trei iezi”, și sfârșitul acesteia, nu-i așa?
Cu ce e mai bună Capra decât Lupul? A făcut bine sau nu că s-a răzbunat?
Oare de ce viața e atât sucită? De ce uneori adulții se comportă ca niște năuci, lipsiți de judecată? Ce rost are viața dacă nu mai poți avea încredere în nimeni ? Astea sunt întrebările pe care și le pune Iedul cel mic, rămas în viață!
Link către spectacol 

Spectacolele vor fi transmise pe canalul de youtube  al Teatrului „Eugene Ionesco”!

„Nu ratați aceste spectacole! Și nu uitați, pentru a fi la curent cu programul nostrum săptămânal trebuie doar:

Să dai like și follow paginii teatrului
să inviți prietenii să facă același lucru
și să te abonezi la canalul nostru de youtube

PS: Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor din jurul vostru! Împreună suntem mai puternici!”, spun cei de la „Eugene Ionesco”. #maratonTEI!

#Fii_mai_aproape_de_noi_fii_mai_mai_aproape_de_teatru!

Distribuie articolul: