Chiar dacă încă nu am intrat oficial în sezonul estival, odată cu intensificarea soarelui, ochii noștri au nevoie de o protecție corespunzătoare. Iată de ce am luat legătura cu stilista Rusanda Cebotari și am încurajat-o să ne spună mai multe despre ochelarii de soare. Ce tendințe dictează marile case de modă și la ce să atragem atenția când ne alegem o pereche de ochelari, vezi în intreviul LIVE mai jos.

Cu siguranță nu o singură dată te-ai întrebat cum să-ți alegi perechea de ochelari perfectă, sau poate ești curioasă ce trenduri sunt în vogă în 2020. Despre toate acestea, dar și cu exemple de ochelari din salonul Felicia Optic Center, a venit stilista Rusanda Cebotari.

Criteriile după care să-ți alegi pereche de ochelari de soare

Mizează pe calitate

Când îți alegi o pereche de ochelari de soare este bine să atragi atenția la aspectul acestora, dar și mai important este să te asiguri de calitatea lor. Sfatul stilistei este să optezi pentru ochelari de calitatea cărora ești sigură și care-ți vor oferi protecția maximă a ochilor și a pielii din jurul lor. Rusanda Cebotari sugerează să nu-ți fie frică de noțiunea de „ochelari de brand”, pentru că aceasta nu mereu înseamnă foarte scump, în timp ce calitatea și protecția pe care o oferă este una de nivel.

„Protecția solară este importantă atât pentru piele, cât și pentru ochi. Ochelarii de soare protejează nu doar retina și ochii, dar și pielea din jurul ochilor, care este prima care se confruntă cu primele semne ale îmbătrânirii”, zice Rusanda.

Fă diferența dintre „ochelarii de uz zilnic” și „ochelarii de imagine/trend”

După părerea Rusandei, fiecare ar trebui să aibă în setul personal de accesorii minim două perechi de ochelari.

„Sfatul meu este să începi cu baza – să-ți alegi o pereche de ochelari potriviți pentru fiecare zi, dar care au o protecție corespunzătoare (un exemplu ar fi ochelarii tip Cat Eye). Iar a doua pereche de ochelari, care ar fi ochelarii de trend, să-i folosești atunci când dorești să-ți creezi o imagine ceva mai puțin obișnuită, ceva mai specială”, spune stilista.

Alege ochelarii compatibili cu forma feței tale 

În acest caz, proporțiile joacă un rol esențial – atrage mai puțin atenția la formulele stabilite de ani de zile. Stilista declară că ne putem alege forma perfectă a ochelarilor, doar cunoscând ce parte a feței dorim să o scoatem în evidență.

„La acest capitol îmi place să am o formulă mai personalizată, și aici depinde de părțile feței pe care dorim să le punem în valoare. Astfel, dacă mi-aș dori să fac un accent pe buze, voi opta pentru o pereche de ochelari a căror formă vor astupa sprâncenele. Ori, dacă doresc să las sprâncenele ca parte cheie a înfățișării mele, voi alege o pereche de ochelari mai înguști”, povestește Rusanda.

„În același timp trebuie să ținem cont de faptul că fețele cu aspect rotunjit ar trebui să opteze pentru unghiuri, de exemplu formele dreptunghiulare, hexagonale. Iar pentru fețele foarte structurate, cu un maxilar masiv, cu trăsăturile foarte liniare ar fi bine să opteze pentru o pereche de ochelari cu forma mai rotunjită. Și, apoi, nu uităm: dacă avem o față mai mare – optăm pentru ochelari mai masivi, și invers, pentru o față mai mică, alegem ochelari de dimensiuni mai mici”, a adăugat stilista.

Tendințele pentru ochelarii de soare, în anul 2020

Trendul vintage este actual deja de câteva sezoane consecutive, acesta își menține pozițiile și în anul 2020, doar că a căpătat o tentă nouă. În 2020 ne vom bucura de mult retro-futurism, care a apărut ca un răspuns la necesitățile în materie de tehnologie și reflectă într-un mod specific formele din viitor. La fel, de o mare popularitate se vor bucura culorile metalice, argintiu, negru mat, precum și ochelarii creați în stilul formelor geometrice mai puțin obișnuite.

De asemenea, se vor bucura de mare popularitate ochelarii în stilul anilor 80, stilul disco. În acest caz se va pune accent pe culorile stridente și formele exagerate”, a povestit Rusanda Cebotari.

Iar ca să afli cum diferențiezi o pereche de ochelari originali de cei „fake” urmărește mai jos video integral cu stilista Rusanda Cebotari.

Dacă ești în căutarea unei perechi de ochelari perfecte, „Felicia Optic Center” îți pune la dispoziție o gamă variată de ochelari cu o diversitate vastă de modele, forme și culori, actuale în anul 2020. Iar ca să fii la curent cu toate noutățile din cadrul rețelei, dă-le un follow și pe pagina lor de Instagram.

Sursa video & foto: Facebook & Instagram

P