Când vine vorba de viață sexuală este mai greu să-ți dai seama ce înseamnă să fii împlinit, de unde probabil și interesul care există adesea pentru ceea ce fac alții în dormitor, în căutarea unor termeni de comparație. Așadar, indiferent dacă sunteți într-o relație sexuală mai lungă sau mai scurtă, merită să vă luați ceva timp pentru a vă gândi cum puteți menține acest aspect al relației sănătos și plăcut. 

Așadar conform arhiva.bzi, sexologii au identificat o serie de indicii care arată că o relație sexuală este sănătoasă, ceea ce adesea echivalează și cu o relație de cuplu bună. 

Dacă ai o viață sexuală sănătoasă atunci ar trebui să ai parte de semnele de mai jos: 

Ai o părere bună despre cum arăți  

Un studiu realizat de Universitatea din Texas, SUA, la care au participat femei cu vârsta între 18 și 49 de ani, indică faptul că reprezentantele sexului frumos care s-au arătat cel mai mulțumite de aspectul lor fizic s-au declarat și cele mai satisfăcute din punct de vedere sexual. Deci, atunci când nu poți să te gândești decât la cât de mari ai coapsele sau la cât de dizgrațioasă este burta pe care o ai, sexul devine o povară și un motiv de stres.

Nu ți-e teamă sau jenă să spui ce-ți dorești în pat 

Sexul de calitate se bazează pe descoperirea și exprimarea acelor lucruri care îți aduc plăcere, explică sexologul, conform sursei. Nu este suficient să afli ce te excită, pentru că omul de lângă tine nu-ți citește gândurile. Nu în ultimul rând,  o viață sexuaă împlinită înseamnă, evident, să îți placă să faci sex cu partenerul tău. „Chiar dacă nu întotdeauna o femeie are orgasm, faptul că există conectarea emoțională, că se simte apropiată de partener și după terminarea partidei de sex, faptul că simte că există implicare din partea lui, contează uneori mai mult decât să atingă climaxul“, declară sexologul.

Uneori programezi partidele de sex 

Cei mai mulți oameni simt că sexul ar trebui să fie spontan, să se întâmple numai dacă dorința sexuală îi inundă dintr-o dată. Numai că acest lucru nu are cum să se întâmplă de fiecare dată, mai ales dintr-o relație de durată, în care apar responsabilități, copii, rutină, stres și multă oboseală. „Dacă nu cumva ai parte de o viața fără griji, fără copii, programarea partidelor de sex este o idee extrem de eficientă. Poate că nu este prea romantică, dar pofta de sex vine pe măsură ce faci sex, altfel cuplul se înstrăinează. Faceți ceva relaxant împreună, fără să fiți împreuna cu copiii. Destinderea vă aduce după sine și dorința sexuală“, mai spune sexologul.

Nu te îngrijorează frecvența partidelor de sex

Este important să facem sex în mod regulat, dar nu este sănătos să ne frământăm pentru că am făcut sex doar o dată pe săptămână sau o dată pe lună. Un studiu publicat in Journal of Economic Behavior & Organization a arătat că atunci când unor cupluri li s-a spus să dubleze numărul de acte sexuale pe care le întrețineau într-o anumită perioadă, acest lucru nu a dus la creșterea stării lor de fericire, comparativ cu subiecții care au fost lăsați să facă sex în ritmul propriu. 

Știi când este nevoie de o schimbare 

Atunci când viața sexuală a intrat în rutină, nu vă culcați pe-o ureche. Cele mai multe cupluri se mulțumesc să constate că interesul sexual față de partener se diminuează, dar nu fac ceva pentru a rezolva situația. 

Așadar, potrivitunopa.ro, ideile despre ceea ce constituie o relație sexuală sănătoasă vor varia foarte mult, oamenii au perspective personale și culturale diferite privind sexul. Cu toate acestea, există câteva principii de bază care pot contribui la menținerea sănătății interacțiunilor / relațiilor sexuale. Acestea includ:

  • Respect reciproc între parteneri, care va implica consimțământul total pentru orice contact sexual.
  • Capacitatea de a comunica unii cu alții cu privire la ceea ce doriți / nu doriți și vă place/ nu vă place
  • Luarea de măsuri pentru a vă proteja pe dvs. și partenerul (partenerii) sexual (de exemplu, de la ITS (boli cu transmitere sexuală) și / sau sarcini nedorite)

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md. 

Distribuie articolul: