Masajul facial devine o tehnică tot mai des folosită pentru sculptarea trăsăturilor feței, dar și pentru a-ți menține tenul tânăr și sănătos.

Iată tot ce ar trebui să știi despre masajul facial:

Ce este masajul facial și care sunt beneficiile sale?

Așa cum îi spune și numele, masajul facial este procedura de masare a feței. Fie că folosești doar mâinile sau utilizezi un dispozitiv special precum rola cu jad sau gua sha, beneficiile includ stimularea circulației sanguine, scăderea aspectului de față umflată, îmbunătățirea aspectului pielii și reducerea tensiunii musculare de la nivelul feței. Specialiștii recomandă două-trei ședințe de masaj facial pe săptămână și includerea câtorva picături de ulei facial sau ser pentru ca mișcările să fie line și a evita bruscarea pielii.

Cum să-ți faci masaj facial acasă

Pentru a-ți face un masaj facial, folosește degetul mare și arătătorul pentru a strânge delicat sprâncenele pornind din colțul interior al ochilor către exterior.

Apoi, masează tâmplele cu degetul arătător și degetul mijlociu cu mișcări circulare timp de câteva secunde pentru a reduce tensiunea musculară.

Cu aceleași degete, trasează un cerc pornind de sub ochi spre sprâncene și repetă de cinci ori. Apoi, coboară vârfurile degetelor de la tâmple către gât pe părțile laterale ale feței. În acest fel vei împinge fluidele acumulate la nivelul feței. În zilele în care simți că fața ta este umflată, folosește degetele pentru a masa din centrul feței către exterior, începând de la nas către urechi.

Cum să masezi fiecare zonă a feței

Pentru a elimina pungile de sub ochi: Cu vârful degetului inelar, realizează mișcări delicate de-a lungul sprâncenelor, din colțul interior către cel exterior. Repetă aceeași mișcare și sub ochi.

Pentru a netezi liniile de pe frunte: Folosind degetul arătător și mijlociu, apasă ferm între sprâncene și ridică-le pe frunte până ajungi la linia părului. Repetă de câteva ori, având grijă să acoperi toată suprafața frunții.

Pentru a-ți defini linia maxilarului: Fă semnul păcii cu ambele mâini, apoi îndoaie degetele pentru a crea două „cârlige”.

Începe de la bărbie, prinde linia maxilarului între degetele îndoite de fiecare parte a feței și trage degetele în sus, către urechi.

Pentru a-ți sculpta pomeții: Repetă aceeași mișcare pe care ai făcut-o pentru maxilar, dar așază-ți degetele sub pomeți. Termină masajul prin ciupirea delicata a pomeților care va stimula circulația.

Cum să folosești rola cu jad

O practică veche de sute de ani, masajul cu rola de jad face parte din ritualurile de înfrumusețare ale femeilor din Asia de Est. Se crede că jadul are proprietăți vindecătoare, iar masajul în sine stimulează circulația și reduce efectul de față umflată.

Înainte de a începe, este recomandat să ții rola de jad la frigider timp de câteva ore. Se va răci și va ajuta și mai mult la drenarea fluidelor blocate în țesuturi. Începe masajul după ce te-ai spălat pe față și ai aplicat o cremă hidratantă.

Folosind presiune delicată, rulează rola de jad de jos în sus pe pomeți, pe linia maxilarului și pe frunte. Întoarce apoi rola și folosește capărul mai mic pentru a masa deasupra și dedesubtul ochilor, dar și zona de piele dintre sprâncene.

Cum să-ți faci masaj bucal

Dacă ești pregătită să treci la nivelul următor și să încerci ceva mai intens, atunci poți testa masajul bucal. Este o tehnică de masaj preferată de Meghan Markle, care apelează la ea pentru a-și menține tenul strălucitor. În timp ce masajul facial clasic presupune masarea stratului exterior al pielii, masajul bucal reprezintă masarea obrajilor prin interiorul gurii. Masajul se concentrează asupra obrajilor, pomeților, buzelor și bărbiei pentru a reduce tensiunea musculară și a elimina acumularea de fluide.

Distribuie articolul: