Cu siguranță ai pățit și tu să îți visezi fostul iubit, însă acest lucru nu înseamnă mereu ceea ce pare. Există o serie de explicații logice care te pot face să înțelegi de ce te trezești dimineața cu imaginea fostului partener în fața ochilor, deși poate nu ai mai vrea să îi auzi nici numele.

 

Contrar unor păreri, dacă îți visezi fostul iubit nu înseamnă că încă mai ai sentimente pentru el sau ea. Este ceva normal ca figura foștilor parteneri să ne apară în vis, însă nu înseamnă că încă mai simțim ceva pentru ei. Este foarte important să analizezi modul în care te-ai simțit în timpul visului, ce ai simțit față de persoana din vis, ce s-a întâmplat între voi pe parcursul visului și alte detalii ce te pot ajuta să îți și descifrezi visul avut.

Visele sunt simbolice, astfel că visul nu va avea mereu o explicație literară. Mai exact, dacă ai visat că te-ai sărutat cu fostul iubit, nu înseamnă că îți dorești să faci asta în realitate. Poate însemna, însă, că suferi de pierderea romantismului, că simți nevoia de dragoste, iar fostul din vis reprezintă un simbol al acestor sentimente de care tu ai nevoie.

Să visezi un fost partener poate însemna, în unele cazuri, că îți lipsește prezența acestuia din viața ta. Nu trebuie să mai fii îndrăgostită de acea persoană ca să îți fie dor de ea, iar dacă și-a lăsat amprenta asupra vieții tale, cu atât mai mult visul nu ar trebui să capete conotații la care să stai să te gândești prea mult, mai ales că mintea umană reflectă unele gânduri asupra cărora noi nu putem avea control mereu.

Ai grijă la ce lipsește din relația actuală

Dacă ești într-o altă relație, dar îți visezi fostul partener, visul poate avea alt sens. Dacă în timpul visului te cerți cu fostul iubit, acest lucru înseamnă că îți este teamă ca și relația ta actuală să ajungă într-un astfel de moment.

Un alt motiv pentru care îți visezi fostul este pentru că, la momentul despărțirii, lucrurile dintre voi nu s-au încheiat definitiv, deși așa a părut la acel moment. Atunci când conștiința dispare, adică în timpul somnului, sentimentul că mai ai ceva de împărțit cu fostul îți dă târcoale. Dacă relația nu s-a terminat bine, sau nu v-ați exprimat toate sentimentele în ceea ce privește relația avută, este posibil ca imaginea ex-partenerului să apară în timpul somnului. Asta înseamnă că, până nu vă veți spune toate ofurile, imaginea persoanei respective îți va tot bântui visele nocturne.

Îți mai poți visa fostul și dacă nu ești mulțumit sau mulțumită cu actualul partener, dacă acesta există în viața ta. Poți oferi această explicație visului dacă apari alături de fostul tău în ipostaze tandre, romantice, când fericirea plutea în aer. Psihicul îți spune, astfel, că ceva lipsește din viața ta și din relația ta actuală putând fi vorba despre pasiune sau dragoste. Lucrează în prezent cu actualul iubit la aceste lipsuri și nu ignora semnele.

Distribuie articolul: