În multe orașe din India, chiar înaintea răspândirii coronavirusului nu erau recomandate plimbările fără mască de protecție din cauza aerului poluat. Statisticile spun că India se încadrează în top 5 țări cu cel mai murdar aer. 

În legătură cu pandemia provocată de răspândirea rapidă a Covid-19, autoritățile din India, pe 25 martie, au instaurat regim de carantină pentru o perioadă de 21 de zile. La momentul actual, India înregistrează mai mult de 5000 de cazuri de infectări.

Dar, în cazul Indiei, carantina a fost un punct mai mult pozitiv decât negativ pentru atmosferă și climă. Transportul public nu funcționează, uzinele și-au stopat activitatea, respectiv, particulele dăunătoare nu mai circulă în atmosferă. Aerul devine mai curat, iar cerul tot mai limpede. O priveliște unică pentru locuitori.

Sursă: twizz.ru

Din orașul Jalandhara, pentru prima dată timp de 30 ani, se văd munții Himalaya. Munții se află la 200 km de oraș. „Nu am văzut niciodată munții Himalaya de pe acoperișul meu din Jalandhar… Nu mi-am imaginat niciodată că este posibil. Aceasta este o dovadă clară a impactului pe care l-a avut poluarea asupra pământului”, a spus un locuitor din Jalandhara.

Sursă: twizz.ru

New Delhi, capitala Indiei, a fost surprinsă de un cer albastru, senin și limpede, un adevărat șoc pentru cetățeni.  Carantina urmează să fie prelungită cel puțin până pe 14 aprilie, se prognozează că aerul va deveni și mai curat.

Sursă: twizz.ru

Sursă: twizz.ru