Serviciul Vamal raportează încasări de peste 625,0 milioane de lei în perioada 31 octombrie – 06 noiembrie 2022. De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 28,0 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 19,5 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

Totodată, în perioada sus-menționată, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 16,6 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,7 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 10 616 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 73 250 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 87 încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 252 mii de lei.

Ca de obicei, banii colectați de la contribuabili sunt vărsați în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale și tot așa mai departe.