Serviciul Vamal raportează încasări de circa 369,8 milioane de lei de la începutul anului curent. De la începutul anului curent, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la circa 369,8 milioane de lei, mai mult cu peste 24,6 % față de intervalul corespondent al anului 2022.

De către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare circa 3,4 milioane lei, ceea ce reprezintă 0,9 % din totalul sumei încasate de la începutul anului curent.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 5 243 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 91 939 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 22 789 și, respectiv, 16 320 traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 31 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 60 mii de lei.