Tu ți-ai pus vreodată întrebarea ce te îngrijorează pe tine cel mai mult? Uite că potrivit TV8, sondajul realizat de Institutul Republican Internațional (IRI), a reușit să primească câteva răspunsuri despre acest subiect de la moldoveni. 

Conform sursei, problemele cele mai mari pentru care se îngrijorează cetățenii Republicii Moldova sunt: prețurile mari, veniturile mici, lipsa locurilor de muncă, corupția și sărăcia. 

Potrivit sondajului, de problema inflației sunt îngrijoraţi 64% din respondenţi, de veniturile mici 39%,  iar de lipsa locurilor de muncă 32%. Corupţia este considerată principala problemă de către 27% din respondenţi, sărăcia de către 17%, iar pensiile mici de 13%.

De asemenea, sondajul mai arată că până la începutul războiului în Ucraina, 10% din respondenți au declarat că aceasta este cea mai gravă problemă care îi îngrijorează. Potrivit sondajului dacă până la începutul războiului problemele economice erau considerate o problemă majoră pentru 57% din respondenți, după începutul învaziei ruse în Ucraina, 69% din respondenți au precizat că această problemă îi îngrijorează din ce în ce mai mult.

Totodată, dacă până la începutul războiului în cadrul sondajului 6% din respondenți au spus că se arată îngrijorați de această problemă, după începutul războiului procentajul s-a dublat, astfel, 13% din respondenți au declarat că războiului și conflictele externe reprezintă o problemă care îi îngrijorează.

Gospodarii și familiile au spus că problemele cele mai mari sunt prețurile ridicate, veniturile mici, lipsa locurilor de muncă, corupția, problemele din domeniul sănătății, precum și pensiile mici.

Sursa: TV8

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

 

Distribuie articolul: