Cu siguranță ai deja formată o rutină de aplicare a produselor de îngrijire, dar oare o faci corect? Te îndemnăm să ții cont de informațiile oferite de andreearaicu.ro, pentru a profita la maxim de beneficiile cremelor, serumurilor etc.

Reține că epiderma are o putere limitată de absorbție, așa că la un moment dat nu va mai accepta straturile pe care le aplici excesiv – de aceea e bine să te limitezi la 3, maximum 4 produse (dacă punem și crema cu SPF), astfel încât să nu iroseșți nimic și să nu-ți sufoci pielea.

În general, încearcă să folosești seara produsele cu rol de exfoliere, ce pot sensibiliza pielea, în timp ce dimineața să te concentrezi pe hidratare și protecție. Ia în considerare și faptul că soarele e mai puternic decât acum câțiva ani. Pentru prima dată, anul acesta mi-am dat seama că trebuie să aplic o cantitate mai mare de SPF dacă vreau să previn pistruii și petele apărute de la soare, iar vara nici măcar nu s-a instalat.

În ce ordine ar trebui să-ți aplici produsele de îngrijire?

Fie că ai o rutină anti-îmbătrânire sau una anti-acnee, prima regulă după care trebuie să te ghidezi este textura și consistența cremelor. Se aplică mai întâi produsele lichide, apoi cele transparente, cu textura de gel, apoi cele cremoase. Iar SPF-ul trebuie întotdeauna aplicat ultimul, înainte de fond de ten (dacă te machiezi).

A două regulă poate ține de ingredientele active. Dacă vrei ca acizii, vitamina C sau retinolul să-și facă efectul mai rapid, acestea ar trebui aplicate imediat după toner. Însă asta depinde și de nivelul de sensibilitate al pielii tale. În cazul în care nu tolerezi bine ingredientele puternice, e mai bine să le aplici după serumul hidratant, care va acționa că un scut de protecție.

Iata, mai jos, planul de aplicare, în funcție:

Dimineața

  1. 1. Curățare
  2. Toner hidratant/esență facială
  3. Serum cu vitamina C/antioxidanți/acid hialuronic
  4. Crema hidratantă (dacă ai ten gras, poți omite acest pas)
  5. Crema cu SPF 30+

Seara

  1. Demachiere și curățare
  2. Toner hidratant/calmant sau esență facială (produse lichide/apoase); toner cu AHA/BHA
  3. Serum cu ingrediente active anti-aging sau anti-acnee (acid hialuronic, peptide, retinol, antioxidanți, acid salicilic, acid azelaic, acid lactic/glicolic)
  4. Crema hidratantă de noapte (dacă tenul tău nu e foarte uscat, poți folosi aceeași crema de pe timpul zilei)
  5. Ulei facial. Am pus uleiul facial că ultim pas pentru că odată aplicat pe piele el împiedică absorbția altor ingrediente active. De aceea, nu are rost să-l aplici înaintea serumurilor anti-îmbătrânire.

Sursa: Andreearaicu.ro