Hidratarea este un element cheie în protejarea și păstrarea aspectului tânăr al pielii și podoabei capilare. Din păcate, mecanismele de hidratare ale organismului slăbesc odată cu trecerea timpului, deci tenul și părul nostru au nevoie de o mână de ajutor – aici intervin beneficiile uleiului numit Squalane. Ce reprezintă el, cum lucrează și de ce merită să-i dai o șansă, afli din articol.

Squalenul este o substanță naturală produsă de corpurile noastre; cu toate acestea, concentrarea sa naturală încetinește odată cu înaintarea în vârstă.  Uleiul Squalane asigură integritatea barierei naturale a pielii, păstrând umectanții în tegumente de-a lungul zilei. Folosit în rutina de îngrijire, mai ales după alți agenți hidratanți (cum ar fi acidul hialuronic ori acidul poliglutamic), squalane imită uleiurile naturale generate de corpul nostru și este un emolient excelent, lăsând pielea plină și moale.  El acționează pentru îmbunătățirea elasticității, supleții și netezimii pielii. Este, de asemenea, un antioxidant natural și are proprietăți antitumorale, protejând pielea de agenții cancerigeni. Să analizăm beneficiile sale, pe rând.

Squalene vs. squalane

Squalene (cu „e”) este o lipidă produsă în mod natural de propriile celule ale pielii. Dar cantitatea de squalene pe care o produce corpul scade odată cu vârsta. Producția de vârf a acestei creme hidratante naturale are loc în anii adolescenței, aceasta încetinind la 20 sau 30 de ani. Ca rezultat, pielea ta devine mai uscată și mai aspră.

Squalene este prezent în mod natural în măsline, tărâțele de orez și trestia de zahăr. De asemenea, este găsit și recoltat din ficatul de rechin.

Scualena animală și vegetală este perisabilă pentru a fi utilizată în produsele de îngrijire a pielii. Când este expusă la oxigen, se poate râncezi și se poate strica la fel de repede. Înainte de a putea fi utilizată în produsele de îngrijire a pielii, squalenul trebuie hidrogenat în squalan (cu un „a”), care este o formă stabilă a moleculei. Hidrogenarea este procesul de transformare a squalenului dintr-un ulei nesaturat într-un ulei saturat. Hidrogenarea face uleiul mai prietenos cu organismul uman și ajută la creșterea termenului de valabilitate al acestuia.

Ce beneficii are uleiul squalane pentru piele

Pielea hidratată este o piele sănătoasă. Deci, atunci când este aplicat local, squalanul are beneficii extraordinare.

Creșterea hidratării poate ajuta pielea să pară mai sănătoasă. Antioxidanții din aceste uleiuri și creme luptă, de asemenea, împotriva daunelor pielii și a radicalilor liberi, care pot accelera procesul de îmbătrânire. Potrivit cercetărilor, squalanul este, de asemenea, un detoxifiant.

Utilizarea regulată poate stimula, de asemenea, producția de colagen, rezultul fiind o piele mai fermă. Aplicați uleiul local conform instrucțiunilor de pe ambalajul produsului.

Când și cum se aplică produsele cu ulei squalane

Când uleiul squalane este aplicat pe piele, acesta imită sebumul natural, îmbunătățind elasticitatea prin creșterea retenției de umiditate și a nutrienților. Uleiul squalane este ideal pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru tenul gras. Deoarece este non-comedogen și nu are reziduurile uleioase, nu poate astupa porii și, de asemenea, s-a dovedit a fi la fel de puternic ca retinolul atunci când vine vorba de combaterea radicalilor liberi și de prevenirea daunelor cauzate de soare.

Alături de beneficiile sale de hidratare cunoscute, uleiul squalane ajută la combaterea bacteriilor de pe piele, ceea ce înseamnă că dacă suferi de acnee, squalanul ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor și la alungarea acelor pete inestetice. Spre deosebire de multe alte uleiuri, squalanul se infiltrează instantaneu în piele. Funcționează grozav singur sau ca bază pentru fondul de ten.

Se poate folosi și ca ulei pentru par

Squalane nu este doar pentru față și corp. Puteți aplica uleiul și pe păr.

Hidratarea părului poate ajuta la creșterea strălucirii și la prevenirea ruperii firelor de păr. Podoaba capilară are propriile uleiuri naturale. Cu toate acestea, vremea, vârsta, dieta și daunele provocate de căldură pot usca rădăcinile. Uleiul squalane te poate ajuta să revigorezi firele de păr și poate proteja părul de deteriorarea ulterioară.

Mai mult decât atât, unele tipuri de păr au mai multă nevoie de ajutor în a păstra umiditatea necesară în interior (de exemplu părul ondulat ori cârlionțat) – în asemenea cazuri uleiurile sunt vitale în îngrijire.

Pune câteva picături de uleiul squalane în palma mâinii tale și masează pentru a crește umiditatea înainte de a clăti sub duș.

Distribuie articolul: