Keratină sau Botox capilar – noile noțiuni din îngrijirea părului sunt de-a dreptul cuceritoare pentru efectul extraordinar asupra podoabei capilare. Bixiplastia și nanoplastia sunt proceduri derivate sau combinate dintre botox capilar și keratină și doar un specialist calificat îți va da toate detaliile pe care trebuie să le știi despre aceste proceduri și specificul pe diferite feluri de structură a părului. Am discutat aceste detalii cu specialista în coloristică și tratamente ale părului, Mariana Bîrcă.

Ce este Bixilastia?

„Bixiplastia este o procedură cu efect de până la 3-4 luni, în dependență de structura firului de păr, de umplere a firului din interior, dându-i un aspect mult mai mătăsos. Vom avea un efect de oglindă asupra părului. Procedura este una combinată: Botox și keratină. Botoxul hidratează intens firul de păr, iar keratina îl va menține drept și mult mai ușor de aranjat. Procedura este perfectă pentru perioada rece a anului și este recomandată pe larg. Acest „cocktail” de la Honma Tokyo este recomandat pe larg, chiar și clientelor cu părul blond. Știm cu toții că acesta este nițel mai pretențios”, menționează Mariana Bîrcă.

Contraindicațiile procedurii

„Nu recomand și nu fac procedura doar femeilor însărcinate, dar și celor care alăptează. Procedura este contraindicată în sarcină și perioada de alăptare. În rest aș recomanda-o absolut tuturor clientelor. Nu aș face procedura clientelor care doresc un efect puternic de îndreptare. Atenționez clientele că procedura poate dura de la 2 și până la 3 ore, deci vă rezervați suficient timp pentru ea. La aplicare, produsul poate să dea o ușoară iritație la ochi, care trece rapid. În rest, doar dacă aveți alergie la preparatul din produs, puteți avem un mic disconfort, însă este un acid folosit și în preparatele pentru bebeluși și de obicei nu dă reacții alergice”, ne atenționează specialista în coloristică și tratamente ale părului.

Cât costă o asemenea procedură?

„Prețul variază în funcție de desimea și lungimea părului dvs. Final o vom putea aprecia doar în salon, când specialistul vede părul pe viu, live. Cel mai mult însă contează desimea părului, deoarece produsul ia în gramaj în special din acest cont. O lungime medie și o desime medie a părului va fi circa 1000 de lei. Procedura vă economisește însă foarte mult timp dimineața la aranjare, părul va fi mult mai „plin” și lucios, plus veți avea un fir mai sănătos și scăpați de porozitatea și „pufoșenia” din podoaba voastră capilară”, ne mai explică Mariana Bîrcă.