Aromaterapia este o alternativă homeopatică de utilizare a unor uleiuri esențiale pentru soluționarea unor probleme de sănătate, diapazonul cărora este extrem de divers, de la iritabilitate și stres la problemele cu sistemul respirator. Prima atestare documentară a aromaterapiei își are rădăcinile încă din China antică, unde 2000 de ani în urmă se scria primul tratat despre utilizarea aromelor naturale și legăturile acestora cu diferite probleme medicale. Totuși avântul major al acestei tendințe holistice se suprapune cu perioada anilor `20 ai secolului trecut, când industria parfumurilor era în plină glorie. Prin urmare, în poșetele și camerele de baie ale tuturor doamnelor, dar și domnilor și-au făcut loc extractele esențiale, pe care le utilizau în cele mai diverse situații.

Astfel, aromaterapia a devenit o metodă alternativă de tratament, care se potrivește aproape oricui și are rezultate care depășesc mult așteptările utilizatorilor. Care sunt beneficiile acesteia, aflați dintr-un material oferit de specialiștii echipei Relaxa.md.

  • Uleiul pentru aromaterapie este un mecanism eficient de detensionare

Utilizarea unui ulei pentru aromaterapie, de exemplu din levănțică, te va ajuta să te relaxezi rapid și eficient, detensionând terminațiile nervoase și ajutându-le să se regenereze în perioada odihnei. O sesiune de aromaterapie cu ulei de mentă sau ylang ylang îți va garanta un somn puternic, iar o picătură de ulei de lavandă, direct pe pernă, îți va garanta stimularea producției de melatonină corespunzătoare. 

  • Alegerea corectă a uleiurilor te binedispune și energizează

Specialiștii în aromaterapie ne amintesc tot mai frecvent despre necesitatea de a concepe blenduri de uleiuri esențiale, în care s-ar combina două sau trei esențe, astfel încât să tonifiem și energizăm întreg organismul. Din această categorie face parte uleiul de eucalipt. Apropo, dacă nu știai, unele uleiuri eterice sunt compatibile cu anumite perioade ale zilei, iar aplicarea lor dimineața sau seara are efecte diferite. De exemplu, esența de mentă administrată dimineața ca odorizant de cameră are efectul stimulării energetice, pe când seara calmează terminațiile nervoase.

  • Aromaterapia este și despre tratamente fiziologice

Există cumva părerea eronată că uleiurile esențiale sunt doar pentru calmitate sau stări lăuntrice. În realitate, diapazonul de utilizare al acestora este extrem de amplu. De exemplu, uleiul de ylang ylang este util pentru stoparea proceselor inflamatorii și septice, dar și poate echilibra secreția de sebum, o problemă a persoanelor cu ten mixt. Uleiul de lămâie, de exemplu, este un drenant limfatic și un depurativ excelent, fiind potrivit în cazul în care lupți cu celulita și kilogramele în plus. 

Fiind o adevărată artă, aromaterapia a devenit parte inerentă din cultura noastră, ajutând în aspecte în care chiar și medicina tradițională este neputincioasă. Este însă necesar să alegem cu atenție tipurile de uleiuri și să nu abuzăm, pentru a evita efectele adverse. Echipa Relaxa.md este alături de tine în această misiune, oferindu-ți date complete despre cele mai importante uleiuri esențiale și utilizarea acestora. Fă loc în viața ta pentru aromele care te vor vindeca. 

Relaxa.md – dă aromă vieții tale!

Distribuie articolul: