Dacă ar fi să credem totul din filme şi cărţi, ar însemna că toate femeile,  atunci când au relaţii sexuale, ating punctul culminant în câteva minute şi, uneori, simultan cu partenerii lor. Însă, acesta este doar un scenariu romantic, realizat pentru televiziune şi este departe de realitate.

Foto: bmwmarine.net

Adevărul este că până la 50% din femei nu au orgasm în timp ce fac sex. De fapt, este posibil ca unele să nu fi avut niciodată orgasm în viaţa lor. Unele au avut la un moment dat, iar ulterior, nu au mai putut ajunge în acea stare de extaz. Dacă nu poţi atinge climaxul chiar şi cu suficientă stimulare sexuală, să ştii că de vină poate fi disfuncţia orgasmică.

Disfuncţia orgasmică este afecţiunea prin care e dificil să ajungi la orgasm chiar şi atunci când există stimuli. Disfuncţia orgasmică – cunoscută şi sub numele de anorgasmie sau tulburare orgasmică feminină – este cea mai frecvent întâlnită tulburare sexuală la femei.

Factorul care împiedica să ajungi pe culmile plăcerii este: lipsa preludiul

Foto: mamaplus.md

Femeile au nevoie de preludiu. Acesta poate include dezbrăcarea, îmbrăţişarea, mângâierea, sărutarea în toate locurile erogene. Pentru a ajunge la o stare de excitare completă, multe femei au nevoie de stimulare prelungită, care poate fi realizată cu preludii complexe. Corpul fiecărei femei este diferit, iar cerinţele variază. Autoexplorarea sau masturbarea ajută, de asemenea, la descoperirea corpului şi la modul de realizare a orgasmului.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Distribuie articolul: