Dacă unii îți pregătesc carul de cu iarnă, alții îl caută abia acum. Suntem în plin sezon de planificare a vacanței de vară, atunci când alegem unde să petrecem zilele de odihnă bine meritate și atât de așteptate. Fie că alegem să plecăm cu persoana dragă sau cu un grup de prieteni, destinația aleasă trebuie să fie una care să ne convină atât financiar, cât și cultural.

„La mare căutare sunt vacanțele spre Europa și anume Bulgaria, Turcia, Muntenegru, fiind convenabile ca preț și destinație. Pentru un sejur, moldovenii sunt dispuși să achite de la 150 de Euro până la 500 de Euro de persoană. Cele mai convenabile fiind  pachetele care includ transportul tur-retur.

unnamed

Pentru a face economie, recomand planificarea vacanței  pentru lunile mai-iunie. La polul opus fiind vacanțele planificate în iulie-august care sunt mai scumpe. Ceea de ce uită moldovenii este că, pe lângă plajă, apă și soare, se organizează și excursii pentru a putea descoperi cultura locală”, declară pentru Ea.md Irina Miloș-Ciurea, director Travel Point.

Citește și: 10 destinații turistice din Moldova

„La fel  de solicitate sunt și destinațiile montane, fiind o alternativă pentru cei ce au interdicție din partea medicului pentru a se expune prea mult la soare. Acolo puteți beneficia de aerul curat, temperaturile  confortabile pe timp de caniculă, proceduri în scopuri curative din stațiunile balneare.

foto3

Regiunile exotice, unde vara temperaturile depășesc cu mult limitele normale admise sunt mai puțin vizitate, cum ar fi Dubai, Italia, Spania” ne-a mai spus Irina Miloș.

Datorită pașapoartelor biometrice, accesului la informație, vânzarea de bilete la rute regulate către orice destinație, numărul turiștilor care călătoresc prin agențiile de turism se micșorează de la an la an.

Cheile Bicazului, România

Cheile Bicazului, România

Vezi și: Cele mai periculoase destinați turistice din lume

Printre destinațiile solicitate în sezonul estival de anul acesta se numără:  Muntenegru, Corfu, Turcia, Grecia, Bulgaria, Spania, Italia, iar printre destinațiile noi apărute sunt Zakhynthos, Kusadasi, Valencia, Portugalia. Acestea oferă posibilitatea de a admira locuri unice, care merită a fi văzute grație formelor de relief rar întâlnite, monumente de o importanță istorică, dar și vederile captivante. Din program fac parte și descoperirile gastronomice. Cum orice destinație își are turistul său, în dependență de preferință și temperament, pentru odihna activă recomand Muntengru și Corfu, Spania și Grecia”, relatează pentru Ea.md, Tatiana Juraveli de la agenția Condor Tourism. 

Duomo di Milano, Italia

Duomo di Milano, Italia

„Costul pentru un sejur începe de la: 99 euro pentru Bulgaria, și include transportul, cazarea, masa de la micul dejun + asigurare, și poate ajunge la 280 de Euro în Cofru: incluzând zbor avia, cazare, masă, transfer și asigurare. Cei care preferă călătoriile de tip „all inclusive”, aleg destinații precum Turcia și Bulgaria. Pentru copii se oferă vacanțe în tabere de odihnă, iar costul lor este de la 196 Euro pentru 10 zile cu 3 mese, transport și asigurare medicală”, mai spune aceeași sursă.

Pentru cei ce solicită tratamente și reabilitare pot opta pentru sanatoriile din România și Ungaria.

Citește și: 10 destinații din Europa perfecte pentru toată familia

Analizați bine înainte de a lua o decizie

„Atunci când se încheie un contract cu o agenție de turism este garantată cazarea și primești toate informațiile utile pentru vacanță. Iată de ce recomand ca înainte de toate, să analizeze bine agenția de turism unde urmează să rezerve vacanța: să fie licența valabilă, să primească un contract, cecuri și vouchere turistice, pentru a evita situațiile neplăcute care pot apărea”, a mai spus pentru revista noastră Tatiana Juraveli, Condor Tourism.

Sursa Foto: ghiduri-turistice.info, enjoytravel.md, dordetour.wordpress.com, primatours.ro

Autor: Cristina Popescu, stagiară