Luigi Savoia este originar din Italia, țară pe care a lăsat-o din dragoste pentru o moldoveancă. Bărbatul nu doar a îndrăgit Moldova ci promovează intens imaginea țării noastre în lumea întreagă.

Invitat pe canapeaua Tatianei Granciuc, în cadrul emisiunii Iubește viața, la tv8, Luigi Savoia a dezvăluit că și-a părăsit baștina din dragoste pentru o moldoveancă și încă în anul 2011 s-a mutat în Moldova. A îndrăgit oamenii de aici, obiceiurile și tradițiile noastre.

Este cunoscut faptul că italienii sunt niște gurmanzi înnăscuți, astfel nu este de mirare că, deși rămân fideli bucătăriei italienne, pot deveni curioși când vine vorba despre bucatele altor țări. Așa s-a întâmplat că, Luigi Savoia a reușit să guste din mai multe bucate tradiționale locale, pe unele îndrăgindu-le din prima gustare, dar unul dintre acestea l-a lăsat nu doar indiferent, ci încă de la început i-a trezit un oarecare blocaj gastronomic. Este vorba despre alimentul nelipsit de pe mesele majorității moldovenilor – peștele marinat sau cum i se mai spune în popor, „seleodca”.

Acesta a mai povestit câte ceva despre discuțiile de dimineață din transportul public din Chișinău: „Primul subiect este dacă poate fi deschis geamul pentru că e foarte cald, iar din spate se aude nu, că este curent…”

Totuși, sunt lucruri care îl întristează pe acesta: „Atunci când pleacă în altă țară, uită de unde au plecat și sunt extrem de critici…”

Poate ar fi cazul să privim altfel lucrurile și în pofida greutăților să privim lucrurile altfel, mai pozitiv și să iubim viața. Cu siguranță, în inimile fiecăruia dintre noi se va găsi o doză mare de bunătate, destulă pentru a ne împărți și cu cei din jurul nostru, fie că sunt oamenii apropiați sau străini.

Sursa: Facebook.com/Iubeșteviațatv8

Distribuie articolul: