Jeanșii sunt cele mai versatile piese vestimentare, motiv pentru care niciunei femei nu ar trebui să îi lipsească din garderobă cel puțin o pereche, care să îi avantajeze silueta, și în special, posteriorul! De cele mai multe ori însă, tindem să optăm pentru modelele de jeanși care în loc să ne pună în valoare posteriorul și să mascheze șoldurile late sau coapsele mai groase, fac exact contrariul. 

Pentru a te ajuta să îți găsești jeanșii ideali, ți-am pregătit un mic ghid, care să te îndrume către găsirea perechii potrivite, care să nu îți aplatizeze sau mărească inutil posteriorul, ci să ți-l pună în valoare.

Cum influențează buzunarele aspectul posteriorului tău?

Buzunarele au un rol destul de important in definirea posteriorului. Una dintre regulile esentiale spune că buzunarele unei perechi de jeanși trebuie să fie plasate pe centrul feselor, astfel încât posteriorul să pară că are o formă ideală.

Cu cât buzunarele de la spatele pantalonilor sunt mai depărtate, cu atât șoldurile tale vor părea mai late, iar dacă sunt prea apropiate, fundul tău va părea mai mic. Nicio femeie nu își dorește ca jeanșii ei preferați să îi aplatizeze posteriorul. Tocmai de aceea îți recomandăm să stai departe de blugii cu buzunare plasate prea sus, care creează iluzia unui sezul plat și mult mai mare față de cum este el de fapt.

Dacă ești mică de înălțime, sau ai o siluetă mai plinuță, ar trebui sa eviți blugii cu buzunare joase, care îți vor scurta vizibil picioarele. Însă există și excepții de la aceasta regulă! Spre exemplu, dacă te bucuri de o siluetă atletică și de niște picioare lungi, interminabile, te poți distra în voie cu pantalonii de acest tip. Sunt ideali pentru fetele cu fundul mic și bombat, fiindcă avantajează forma, ridicându-l ușor.

Învață să folosești amplasamentul buzunarelor în favoarea ta. Ai șolduri înguste? Blugii cu buzunare depărtate, sau laterale, creează iluzia unor forme bine definite. Jeanșii cu buzunarele puțin ridicate, îți pot face fundul să pară mai bombat și mai sexy.

Vrei ca fundul tău să pară mai mic?

Dacă ești în căutarea perechii perfecte de jeanși, care să te ajute să creezi impresia unui fund mai mic și mai bombat, orientează-te către cei care nu atrag atenția asupra acelei zone. Jeanșii cu broderii, strasuri sau alte detalii aplicate pe buzunarele din spate, nu fac decât să îți mărească vizibil fundul și șoldurile, așa că nu au ce căuta în garderoba ta. Alege un model cât mai simplu, cu buzunare de dimensiuni medii, având grijă să fie amplasate pe mijlocul feselor.

De asemenea, dacă ai un posterior mare și nu vrei să scoți în evidență acest lucru, evită jeanșii skinny, mizând în schimb pe cei evazați, purtați întotdeauna cu tocuri.

Îți vor alungi picioarele și îți vor pune în valoare fundul, fără să îl mărească excesiv. Stai departe de tonurile foarte deschise de albastru sau de blugii în culori pastel.

De la un posterior mic, la unul bombat

Jeanșii cu buzunarele ușor mai ridicate sau mai depărtate, fac adevărate minuni, transformându-ți posteriorul într-unul mai bombat și mai obraznic. Te sfătuim să acorzi atenție arcadei blugilor – cusătura de deasupra buzunarelor din spate, care poate modela forma fundului tău. Mizează pe jeanșii cu arcada în forma de V drept sau curbat (în formă de inimă), care creează un efect de lifting. Nu purta blugi largi sau cu un croi drept, optând pentru cei skinny.

Jeanșii potriviți unui posterior lăsat sau plat

Dacă ai un fund lăsat și implicit, nu foarte bombat, încearcă să stai departe de jeanșii skinny, foarte mulați, care nu fac decât să dezavantajeze forma posteriorului, aplatizându-l. O atenție desăvârșită trebuie să acorzi, ca de obicei, buzunarelor de la spate, care nu trebuie să fie amplasate foarte sus sau la o distanță prea mare unul față de celălalt. Găsește jeanși cu buzunare micuțe, spre medii. De asemenea, blugii cu clape reprezintă o alegere destul de potrivită, întrucât îți modelează posteriorul, astfel încât să pară mai rotund.

Unui fund lăsat sau aplatizat nu îi sunt recomandați jeanșii fără buzunare la spate și nici modelul de boyfriend jeans. Evită pantalonii stil jeggings (combinatie între colant și denim) și în niciun caz nu îmbrăca blugi cu talie joasă.

Optează pentru blugii închiși la culoare și mizează pe un croi ușor drept sau evazat. Dacă totuși nu te poți despărți de perechea ta de jeanși skinny, poartă-i neapărat cu cizme până la genunchi, evitând ghetele scurte, fără toc.

Distribuie articolul: