Potasiul este un element important pentru starea de bine, deoarece contribuie la o funcționare normală a sistemului nervos și muscular. Tot potasiul are și rolul de a mentine tensiunea arterială normală. Deficitul de potasiu se poate manifesta în diverse moduri – prin oboseală excesivă, palpitații de inimă, tensiune arterială fluctuantă, crampe musculare, furnicături și amorțeală. Desigur, poți folosi suplimente pentru a obține necesarul zilnic, dar poți încerca și să corectezi deficitul prin alimentație. Să vedem ce alte alimente, pe lângă bine-cunoscuta banană, te-ar putea ajuta!

Cât potasiu este într-o banană? Acest deliciu dulce și tropical oferă o doză serioasă de potasiu – cca 422 mg la un fruct mediu. Și acesta este un lucru bun, deoarece aproape fiecare parte a corpului are nevoie de el. O mulțime de alimente pot furniza organismului tău acest mineral esențial.

Fasolea de unt

485 mg de potasiu în jumătate de cană. Aceste fasole sunt bogate în fier și fibre, sărace în zahăr și grăsimi. Încearcă-le calde ca garnitură sau reci, într-o salată cu fasole. Înmoaie-le peste noapte dacă dorești să le faci mai ușor de digerat. Sau, pentru rezultate mai rapide, fierbe-le doar 2 minute și apoi lasă-le să stea în apă câteva ore.

Cartofii

926 mg de potasiu într-un cartof mediu. De asemenea, cartofii au un conținut scăzut de calorii, colesterol și grăsimi saturate și sunt o sursă bună de vitamine B1, B3 și B6. Desigur, tot acel potasiu nu va conta dacă adaugi mult unt și smântână. Pentru a păstra cartofii mai sănătoși, încearcă să-i umpli cu broccoli și o brânză nu foarte grasă. Sau caută produse acidolactice (brânză, smântână) cu conținut scăzut de grăsimi.

Prunele uscate

637 mg de potasiu în jumătate de cană. Prunele uscate, au, de asemenea, o mulțime de fibre – foarte bune pentru digestie. Se potrivesc de minune cu nuci, brânză sau iaurt. Cu toate acestea, au mult zahăr – aproximativ 30 de grame pe ½ cană. Producătorii adaugă adesea un plus de zahăr la fructele uscate, așa că fii atent la asta dacă vrei să limitezi caloriile.

Avocado

690 mg de potasiu într-o bucată. Chiar dacă nu mănânci un avocado întreg, ar trebui să-ți ofere o doză bună de potasiu, împreună cu vitaminele A, C și E. Avocado este, de asemenea, plin de grăsimi mononesaturate sănătoase care ar putea ajuta la scăderea nivelului de colesterol.

Semințele de floarea soarelui

645 mg într-o sută de grame. Sunt o gustare ușoară atunci când ești în deplasare. Sau le poți arunca deasupra unei salate la prânz pentru un plus de proteine ​​și vitamine din complexul B. Doar asigură-te că le folosești pe cele nesărate, care sunt mai sănătoase.

Distribuie articolul: