Primarul din Boldurești, care l-ar fi lovit mortal cu mașina de serviciu pe Mihai, un copil de 14 ani, în Nisporeni, apoi ar fi fugit de la locul faptei și ar fi încercat să ascundă urmele crimei, nu a emis nicio declarație publică cu privire la vinovăția sau nevinovăția sa. De la data de 19 februarie, când a avut loc tragedia, și până în prezent, nu a transmis niciun mesaj familiei îndurerate. Aceasta este declarația jurnaliștilor care investighează cazul, în cadrul emisiunii Life Show Moldova.

„Șoferul nu s-a oprit, nu a încercat nici măcar să ajute victima, iar peste 2 zile s-a aflat că la volanul mașinii era chiar primarul localității, fiind cu mașina de serviciu. Cel mai mult ce m-a îngrozit e că în cele 2 zile cât era căutat făptașul, primarul nu a încercat să iasă la legătură cu familia victimei, dar a încercat să ascundă urmele acțiunii. Mă șochează și mai mult faptul că după atâta timp, el nu a făcut public nicio declarație, cu trimitere la starea lui de sănătate. Bine, încă nu e demonstrată vinovăția, dar imaginile publicate pe rețelele de socializare de către IGP ne arată mai multe indicii, precum că primarul ar fi încercat să schimbe numerele de înmatriculare de la mașina de serviciu. A încercat să mascheze totul, a înscenat un accident, a dat cu mașina într-un pilon, totul sub camere și sunt imagini de la poliție, pe care încă nu l-am văzut. E strigător la cer, e un om din sistem, a activat în fruntea Inspectoratului de Poliție din Nisporeni, apoi a fost primar timp de 4 ani, iar ulterior a fost ales din nou, la Boldurești, peste 700 de oameni i-au dat votul de încredere, a subliniat unul dintre jurnaliștii care investighează cazul.

O persoană nevinovată în mod normal strigă, spune despre aceasta”, a adăugat jurnalista.

„Молчание знак согласия (n.r. tăcerea e un semn al consimțământului”, a comentat avocatul familiei lui Mihai, Dorin Podlisnic.

„Niciun dosar nu se duce în judecată în baza unei singure probe, indicii direcți și indirecți, probele directe cu cele indirecte se coroborează, se stabilește o legătură logică faptică și dacă toate probele directe și indirecte demonstrează un singur lucru, atunci vinovăția e dovedită”, a punctat apărătorul.

„Acest om… Să nu ai nicio poziție în general, pe tine te acuză de așa faptă… Cred că un om care era nevinovat demult striga că e dosar fabricat, eroare a poliției, nu sunt vinovat, voi demonstra și încerca să vină cu o poziție, să facă niște declarații. Înțeleg ce așteatpă el, să vadă dacă poliția va acumula suficiente probe care să demonstreze vinovăția lui sau nu și atunci sunt sigur că va face declarații. Dar tot acest joc, teatru, e și o latură morală aici, a murit un copil, ai plecat de la fața locului, ai făcut ca ultimul laș, e el sau nu instanța va decide”, a conchis Dorin Podlisnic.

 

 

Distribuie articolul: