Se îmbracă sumar? A venit acasă la un bărbat? Se comportă indecent? E beată? Din păcate, mulți consideră că acestea sunt cazurile când o femeie e vinovată pentru că a fost violată.

Dar știți când o femeie e vinovată pentru că a fost violată? NICIODATĂ

Sper că v-a revoltat titlul și că răspunsul la care v-ați gândit e că nici într-un caz femeia nu e vinovată pentru că a fost violată. Orice ar face o femeie, niciodată nu trebui să o învinuim. Violul e o infracțiune.
Recent, o tânără a fost violată. Mulți consideră că ea e vinovată și că a căutat-o cu lumânarea. Nimic mai fals. Dacă femeia spune nu, bărbatul trebuie să se oprească. Suntem ființe raționale, nu animale. Iar cel care violează, trebuie pedepsit conform Codului Penal.

Niciodată nu ar trebui să învinuim victima.

Chiar dacă o femeie acceptă invitația bărbatului și vine la el acasă, aceasta poate refuza sexul și nicidecum nu e obligată să întrețină relații sexuale. Ar trebui să educăm băieții și să le explicăm că femeia nu e un obiect sexual și că NU înseamnă NU.  În orice caz, când femeia refuză, dar bărbatul face sex cu ea, atunci e considerat viol, chiar și atunci când cei doi sunt în relație sau căsătoriți.

Dacă ea e în stare de ebrietate și bărbatul profită de ea, atunci, de asemenea, e viol. Iar victima nu e vinovată. Starea de ebrietate nu e un indiciu că femeia trebuie sau merită violată. Un bărbat cu bun-simț și educat se va asigura că ea se simte bine și nu va insista.

Chiar dacă femeia e îmbrăcată sumar, de asemenea, nu e o invitație pentru a întreține raporturi sexuale. Iar bărbații care se excită atunci când văd o femeie îmbrăcată sumar și nu își pot ține în frâu pornirile animalice, sunt un pericol social.

O femeie are dreptul să se îmbrace cum vrea. Haina pe care o poartă nu e niciodată un motiv. Pe plajă nu sunt violate femeile, deși poartă costum de baie. Doar cel care violează e vinovat. Atât.

Însă cel mai mult m-au mirat și șocat comentariile unor femei, care nu se sfiesc să o numească pe victimă proastă sau destrăbălată. Unde e solidaritatea feminină? De ce aceste femei nu sunt empatice și nu conștientizează că oricine poate fi victimă a violului, indiferent de hainele pe care le purta și comportamentul acestora.

Cei care spun că așa-i trebuia unei victime a violului, cum v-ați simți dacă o rudă, o prietenă bună ar fi violată? De asemenea ați acuza-o? Veți arunca cu pietre în ea.

Trebuie să renunțăm la blamarea victimelor

Una din 3 femei este supusă violenței sexuale conform Organizației Mondiale a Sănătății. Aceste femei trebuie ajutate, trebuie să le demonstrăm că le vom asculta și că le vom oferi susținerea de care au nevoie. Multora li e frică să se adrese poliției. Cred eronat că ele sunt vinovate și li e teamă că vor fi jignite de către societate. Orice comentariu dur la adresa unei victime a unui viol le face rău tuturor femeilor.  Din cauza misoginismului și sexismului, femeia nu e văzută ca o victimă, ci cea care l-a provocat pe bărbat. Unii consideră că bărbații sunt ca niște animale, care nu și-o pot ține în pantaloni. Dar bărbații nu sunt niște animale care trebuie dresate. Aceștia au rațiune și trebuie să suporte consecințele acțiunilor lor.

Știți ce e ironic? Că în societatea noastră, se consideră că bărbații sunt cei raționali. Cum putem să avem încredere în cei care nu își pot ține în frâu dorințele?

Dragi femei, haideți să ne ajutăm reciproc. Haideți să evităm să ne jignim. Haideți să ne ajutăm.

Distribuie articolul: