Un număr considerabil de femei însărcinate s-au confruntat cu COVID-19 în ultima perioadă. Se presupune că viitorii copii ai acestor femei sunt „scutiți” de acest virus. Dar majoritatea medicilor preferă să nu se exprime cu certitudine la acest capitol, deoarece coronavirusul este încă o infecție studiată incomplet.

Fotografie simbol

Cu toate acestea, au fost deja înregistrate mai multe cazuri în lume când s-au născut copii care au trecut prin coronavirus în uter. Potrivit cifrelor oficiale, astfel de cazuri pot fi numărate pe degete.

Deci, primul caz a fost înregistrat la sfârșitul toamnei trecute la Singapore. Până la naștere, s-a depistat că femeia nu doar s-a tratat de coronavirus, dar a reușit să rămână și fără anticorpi. Este probabilitatea că ea suferit de Covid-19 cu câteva luni înainte de nașterea copilului.

Recent, în Bulgaria, s-a născut un copil cu anticorpi, a cărui mamă nu a avut încă timp să-și piardă imunitatea. Bebelușul s-a născut în micul oraș Pazardzhik, unde astăzi nu este depistat aproape niciun pacient cu coronavirus. Mama copilului, în vârstă de 28 de ani, a fost internată la spital cu puțin timp înainte de naștere, cu febră, tuse și slăbiciuni. Starea ei era foarte gravă, iar medicii au tratat-o ​​o perioadă îndelungată de timp.

Fotografie simbol

Femeia a născut prematur datorită unei cezariene. Dar aceasta nu era dorința ei, ci o necesitate medicală. Motivul este că, din cauza coronavirusului, placenta s-a schimbat foarte mult, și a fost necesară nașterea prematură pentru a-l proteja pe bebeluș de o serie de probleme.

Copilul s-a născut cu o greutate de 2.750 de grame și o înălțime de 46 de centimetri. Este absolut sănătos. Și totuși, medicii vor continua să monitorizeze nou-născutul pentru a confirma că nu există probleme de sănătate după ce a trecut printr-o boală în uter.

Sursă: woman.ru