Ieri, 26 mai, o elevă a fost lovită la școală de o profesoară! Astfel, Direcția generală educație, tineret și sport (DGETS) din municipiul Chișinău s-a autosesizat privind cazul în care o elevă din clasa a 6-a a fost lovită în timpul orelor.

DGETS a convocat ședința Comisiei de Etică în cadrul instituției respectivă și a fost examinată sesizarea respectivă. 

O elevă dintr-un liceu din capitală, din clasa a 6-a a fost lovită de profesoară, chiar în timpul orelor, ieri, 26 mai, în fața colegilor săi. O prietenă a minorei a telefonat imediat diriginta clasei, care este și psiholog în cadrul instituției. Au fost informați și părinții copilului, care s-au prezentat la școală. 

Incidentul s-ar fi produs în timpul orei de tehnologie. Eleva ar fi scăpat jos cheile și rigla, profesoara i-ar fi făcut observație, iar după câteva replici în cotradictoriu, ar fi lovit-o în zona gâtului, lateral.

„De când sunt dirigintă, este primul incident pe care l-am avut, activez de cinci ani în această instituție”, a declarat Lidia Guzun.

„Situația a avut loc față de colegi, copiii au 11-12 ani. Chiar în momentul în care s-a întâmplat, am mers imediat în clasă și am luat fetița, am fost sunată de o prietenă de a sa, am mers cu fetița la medic. Profesorul și-a cerut scuze, dar acest fapt nu schimbă lucrurile, indiferent de starea pe care o avem, trebuie să o controlăm”, a menționat diriginta clasei în care învață fetița.

Lidia Guzun ne-a mai spus că la moment, fetița s-a calmat și este bine, însă o va monitoriza și în zilele următoare: „Vedem cum se simte, consiliem copilul, pentru că este o traumă emoțională pentru copil”.

Părinții fetiței au aflat despre incident și s-au prezentat imediat la liceu, acolo unde au discutat cu directoarea instituției. Directoarea licelului a declarat că măsurile pe care urmează să le ia în urma acestui incident vor fi conforme legislației.

DGETS solicită cadrelor didactice și celor de conducere respectarea principiilor și normelor de conduită în relațiile cu elevii/ copiii, prevăzute în Codul de Etică al cadrului didactic.

Totodată DGETS reconfirmă poziția fermă de respectare univocă a legislației în vigoare și prioritizarea drepturilor și libertăților fundamentale ale elevilor/ copiilor/ părinților.

Reamintim că, personalul din sistemul de învățământ general, responsabil de instruire și educație, în mod particular cadrele didactice, trebuie să-și desfășoare activitatea profesională în conformitate cu principiile și normele de conduită a Codului de Etică al cadrului didactic”, se arată într-un comunicat de presă.

Sursa: unimedia.info

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: