Poliția din China a intervenit cu succes pentru a salva aproximativ 1.000 de pisici dintr-un camion care se îndrepta spre un abator, eliminând astfel o parte dintr-un lanț de comerț ilegal care vindea carne de felină în mod fraudulos sub etichete de carne de porc sau oaie.

Această acțiune a ridicat preocupări serioase privind protecția animalelor și siguranța alimentelor. Raportul indică că ofițerii din Zhangjiagang, provincia Jiangsu, au reușit să intercepteze vehiculul utilizat pentru colectarea și transportul pisicilor, salvându-le de la sacrificare și expediere pentru a fi vândute ca produse din carne de porc și miel, precum și cârnați.

Deși raportul nu menționează dacă au fost efectuate arestări și nici dacă aceste pisici erau animale fără stăpân sau animale de companie înregistrate, el subliniază faptul că activiștii pentru drepturile animalelor au jucat un rol crucial în observarea și oprirea acestui comerț ilegal. Această dezvăluire a provocat îngrijorări semnificative în rândul publicului chinez cu privire la drepturile animalelor și siguranța alimentelor, subliniind nevoia unor măsuri mai ferme din partea autorităților pentru a proteja animalele și consumatorii.

Distribuie articolul: