Pandemia a servit drept imbold pentru angajatori ca să treacă toate interviurile pe online. De la prima vedere, de acest lucru se pot bucura mulți dintre potențialii angajați, dar există și aici câteva recomandări care vor aduce un rezultat frumos. 

Planificarea

Ca orice alt interviu, chiar și cel organizat pe online, trebuie planificat până la cele mai mici detalii. Aveți grijă ca fundalul să fie plăcut, fără veselă murdară, dulapuri deschise și alte aparențe de genul dat. Trebuie să respectați și stilul cât de cât oficial, desigur că nu trebuie să vă faceți apariția chiar în cămașă cu sacou, dar o rochie sau un pulover mai aproape de clasic, vor fi plăcute ochiului. Nu vă conectați cu 5 minute înainte, ci chiar cu 15. Asigurați-vă că e totul în regulă cu tehnica, rețeaua și asigurați-vă că lumina cade pe față, astfel veți arăta mai bine în cadru, mai fresh. De asemenea trebuie să atrageți atenția la nickname-ul utilizat, aveți grijă ca el să fie unul oficial, fără diverse denumiri de animale și o sumedenie de cifre.

Pregătirea

Interviul online este ca o fițuică pregătită din timp, care doar trebuie utilizată la momentul potrivit. Pentru a crea o impresie bună asupra angajatorului, pregătiți din timp toate documentele care considerați că vor fi necesare. Evitați căutarea acestora în ultimul moment, acest fapt nu va crea o impresie bună. Pentru orice caz, pregătiți un microfon, pentru că nu fiecare laptop este dotat cu un sistem audio bun, iar pentru a nu cădea în fața problemei în timpul interviului, trebuie să aveți la îndemână o soluție rapidă.

Concentrația

Încercați să minimizați riscul ca interlocutorul să fie deranjat de sunete străine, deconectați orice messenger posibil, și orice altă sursă care poate provoca sunete. Fiți siguri că nimeni din rude sau animale domestice nu va interveni în timpul discuției. Încercați să nu scrieți nimic. Este puțin probabil ca intervievatorul dvs să se bucure de sunete neplăcute cauzate de tastatură. Dar dacă apare o astfel de nevoie, atunci asigurați-vă că utilizați butonul MUTE, acesta va bloca toate sunetele străine din partea dvs.

Sursă: marieclaire.ru