Periajul părului incorect îți poate deteriora firele și poate provoca și mai multe încurcături și vârfuri despicate. Se pare că există o modalitate greșită și corectă de a vă descurca șuvițele și totul se reduce la textura părului.

Cele mai simple și de bază ritualuri de frumusețe pot fi cele mai complicate. Având în vedere acest lucru, am aflat cât de des ar trebui să-ți piepteni părul în funcție de tipul acestuia.

doc.ro

1. Ai părul creț sau texturat

Dacă ai părul ondulat sau creț, știi că descâlcirea acelor noduri nu este distractivă. Din fericire, nu trebuie să o faci de mai multe ori pe zi sau chiar în fiecare zi. Dacă ai fost binecuvântată cu părul ondulat natural, trebuie doar să treci cu o perie prin el la fiecare câteva zile, iar dacă îți îmbrățișezi cu mândrie părul creț, îl poți peria o dată pe săptămână sau chiar o dată la două săptămâni pentru a evita deteriorarea buclele tale.

2. Ai părul lung sau uscat

Părul lung arată cu siguranță superb și poate întoarce cu ușurință capetele, dar a avea grijă de el este o muncă uriașă. În afară de șampoane, măști de păr și balsamuri, vei avea nevoie de un pieptene, o perie de coafat și o perie de descurcare pentru a-ți menține șuvițele fără încâlceli. Dacă părul tău este lung sau excesiv de uscat, se recomandă să-l periezi de 3 ori pe zi pentru a preveni încurcarea și pentru a stimula producția de ulei natural care ajută buclele tale să rămână hrănite în mod natural.

3. Părul este deteriorat sau subțire

Dacă părul tău este subțire și predispus la rupere, înseamnă că vei avea nevoie de o abordare mai blândă a periajului. Descurcarea prea viguroasă a părului subțire poate zdrobi stratul protector al cuticulei părului, ceea ce îl va face și mai vulnerabil la deteriorare. Pentru a preveni ruperea, începe să-ți periezi ușor părul la vârfuri și să te îndrepți spre rădăcini, pentru a preveni încâlceala.

elle.ro

4. Tocmai ai ieșit de la duș

Deși poate părea tentant să treci rapid un pieptene prin părul umed pentru a-l ajuta să se usuce mai repede, acest lucru îți poate deteriora de fapt firele. Părul este cel mai fragil atunci când este umed, iar periajul cu atenție este esențial dacă vrei ca pletele tale să rămână strălucitoare și sănătoase mai mult timp. Folosește un pieptene cu dinți rari pentru a-ți descurca părul ud și nu-l forța niciodată prin fire pentru a evita ruperea și deteriorarea părului.

Ce se întâmplă dacă îți periezi prea mult părul?

Periajul părului are multe beneficii impresionante dacă o faci în mod corect. Dar folosirea prea des a unui pieptene poate cauza ruperea și deteriorarea părului, ceea ce, la rândul său, poate duce la căderea sa.

Când vine vorba de periajul părului, este mai bine să nu exagerezi, folosind mișcări ușoare pentru a-ți ajuta firele să rămână sănătoase și mătăsoase.

 

De câte ori pe zi îți periezi părul? Crezi că e mai bine să-l piepteni mai rar sau mai des? Lasă-ne opinia ta în comentarii!

Distribuie articolul: