Dacă v-ați gândit să optați pentru o clinică privată în cazul unei nașteri, fiți gata să scoateți din buzunare mii de lei. AGORA a analizat tarifele propuse de patru spitale din Moldova și le-a ilustrat mai jos.

Cele mai mari prețuri sunt cele de la Medpark. Veți plăti cel puțin 20 de mii de lei dacă vă doriți o sarcină aici. Atât costă cel mai simplu pachet. Dacă mai scoateți din buzunare 5 mii de lei, veți avea posibilitatea să faceți mai multe investigații de laborator, mai multe consultații, iar copilului îi va fi administrat vaccin belgian, se arată în informațiile publicate pe site-ul oficial al instituției.

O altă clinică, relativ nouă pe piață, Repromed, oferă un pachet de 17 mii de lei pentru nașterea naturală. Ca și în cazul altor spitale, prețul crește dacă este vorba de cezariană. De exemplu, în acest caz, asta presupune alți 5 mii de lei suplimentar. Ca și în pachetul de la Medpark, instituția promite un set cu cele necesare pentru mamă și copil, analgezie epidurală în travaliu la indicația medicului și câteva investigații de laborator, la fel, la indicația specialistului.

Tarifele s-au scumpit recent, în mai 2019, la clinica Extramed. Chiar și așa, sunt mai mici decât cele de mai sus. Prin urmare, nașterea pe cale naturală costă deja 14 mii de lei, ne-au spus reprezentanții instituției, contactați telefonic. Din lista prețurilor afișate pe site-ul oficial al spitalului vedem că analgezia la naștere costă însă 2 mii de lei. Ca și în cazul Repromed, singurele vaccinuri oferite sunt cele puse la dispoziție de Casa Națională de Asigurări în Medicină (CNAM).

Mai ieftin costă să naști la Clinica Familia. Cel puțin, deocamdată. Și aici prețurile vor crește începând cu 1 august 2019. Mai exact, cu 1.500 de lei. Reprezentanții clinicii au spus că gravidele pot semna de pe acum un contract pentru a naște conform tarifelor actuale. Așadar, în prezent, nașterea pe cale naturală costă 12.500 de lei, plus 1 mie de lei anestezia. Din august 2019, tariful va fi ca și în cazul Extramed – de 14 mii de lei.

Menționăm că viitoarele mămici pot opta pentru un spital de stat, acolo unde serviciile sunt asigurate de CNAM.

sursa foto: maternitycomfortsolutions.com

Distribuie articolul: