Te-ai gândit vreodată cât cheltuie o femeie în medie pe lună pe procedurile de îngrijire și pe produsele de beauty? Dacă ești genul de femei care nu poate ieși dintr-un magazin fără un ruj sau un parfum, atunci e mai bine să faci acest calcul chiar dacă o să fie „dureros”. Îngrijirea este vitală pentru o femeie și este un lucru normal să investești bani aici, desigur nu e neapărat să mergi la saloane te poți îngriji și în condiții de casă, dar chiar și în acest caz vei cheltui bani pe produse. 

Am fost curioase să aflăm cât investesc femeile din Moldova în îngrijire și produsele beauty. 10 femei de la noi ne-au povestit care sunt acele produse și proceduri de care nu se pot lipsi.

1. „De obicei lunar mă strădui să economisesc cât mai mult în ce privește procedurile de înfrumusețare întrucât exista și alte cheltuieli. Strictul necesar e undeva de 800 lei aici intrând doar manichiura, genele false și câteva produse pentru față ca gelul de curățare și ceva din produsele cosmetice. Restul am învățat să mi le fac singură – epilarea sau măștile pentru față.”

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

2. „Cred ca cele mai importante produse din gama mea sunt produsele de igienă. Nu mă pot lipsi nici de machiajul zilnic: un eyeliner, rimel, gelul pentru sprâncene, apa de parfum sau de crema de zi cu zi, care îmi hidratează tenul. Foarte mult contează pentru mine și șamponul pe care-l folosesc, astfel aleg ceva mai de calitate. Cred că lunar investesc aproximativ 2000 de lei.”

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

3. „Nu mă pot lipsi de manichiură si pedichiură, tot anul împrejur. Măști zilnice, pentru față, păr și ulei pentru corp, totul îmi ia în jur de 1000-1200 de lei. Încerc să folosesc cât mai multe produse naturale, chiar și atunci când îmi iau un șampon pentru păr. Eu mi-am găsit gama potrivită și nu jelesc deloc banii, mai ales când văd împrejurul meu fețe îmbătrânite la nici 30 de ani.”

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

4. „Îngrijirea personală este vitală pentru fiecare femeie care se respectă. Prin urmare, îmi rezerv pe lună o sumă modică pentru servicii de înfrumusețare și produse de îngrijire, de circa 1000 lei, sumă care variază după necesități.”

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

5. „Procedurile de îngrijire personală la care revin mereu sunt: stilizarea sprâncenelor și epilarea cu zahăr, proceduri care necesită în medie 500 lei. Iar restul produselor care se includ în rutina mea de îngrijire, au un buget comun de până la 1500 lei. Aici mă refer la produse pentru demachierea și hidratarea tenului, produse pentru corp și păr (șampon, balsam, tratament pentru păr, ulei hidrofil, spumă de curățare, toner, cremă pentru față, scrub pentru corp etc)”.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

6. „Deci lunar procedurile de baza pe care le fac sunt alungirea genelor, unghiilor și vizite la cosmetolog. În medie bugetul pe care îl aloc este de 1000 de lei, fără a include produsele de îngrijire a tenului, corpului și a părului.”

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

7. „Variază la fiecare lună, obișnuiesc să iau produse cu rezervă sau cu volum mai mare, asta really ajută să economisesc. Nu mă pot lipsi de o curățire de ten pe care o fac o dată la 3 luni (aprox. 600 lei) și îngrijirea unghiilor (deși mă pot lipsi de asta liber – 200 lei). Pe timp de vară e mai costisitor să te îngrijești – epilare, pedichiură”

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

8. „Adevărul este că nu am cheltuieli lunare pentru îngrijire. O dată la câteva luni cheltui aproximativ câte 1800-2200 de lei pentru produse de îngrijire, în funcție de cât de rapid s-au consumat unele produse. Aici e vorba de cremă de zi cu spf și de noapte – hidratantă. Mai nou, acum juma de an am introdus în rutina beauty o soluție tonică și neapărat serumuri: pentru zi – cu vitamina C și acid hialuronic, pentru noapte cu colagen și pentru zona ochilor un ser cu cofeină. De asemenea, nu uit de măștile din stofă și loțiunea pentru corp.

Ce ține de alte proceduri, o dată la 2 luni tund capetele și mă costă cam 150 de lei, iar ce ține de manichiură, nu o suport pe cea cu gel, nici măcar shellac – mi-o fac singură de ani buni și cred că arată aproape ca la salon. Aș rezuma că cheltuielile lunare sunt de aproximativ 1000 de lei și foarte rar mai mult.”

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

9. „Pe lângă produse de îngrijire pentru corp si față, nu mă pot lipsi de câteva proceduri esențiale în saloanele de frumusețe, gen manichiură, pedichiură, vopsirea părului, modelarea sprâncenelor. Mai apelez și la un cosmetolog când e nevoie. Cred că suma se ridica la 3 mii lei.”

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

10. „Îngrijirea este vitală! Nu există scuze pentru a fi o femeie neîngrijită. Recunosc că nu sunt genul de femeie care fuge la salon pentru orice fleac. O dată pe an îmi vopsesc părul și tot o dată îl tonez – acestea fiind proceduri care costă în jur de 3000 de lei. Dacă e să vorbim de procedurile lunare uneori îmi fac mani/pedi la salon și îmi vopsesc sprâncenele. Desigur investesc și în produsele cosmetice și cele de îngrijire. În concluzie cred ca lunar se duc două sau trei mii de lei.”

Este scump să fii femeie, nu-i așa? 

Distribuie articolul: