Organizarea celui mai important eveniment din viaţa unui cuplu implică mult timp, dar şi mulţi bani. Când vine vorba de bugetul alocat pentru o nuntă, moldovenii cheltuie adesea sume care le depășesc cu mult posibilitățile. Astfel, cu un salariu mediu pe economie de 6 000 de lei ar fi necesare 40 de luni de muncă pentru a acoperi cheltuielile necesare unei nunți. 

Potrivit calculelor noastre, pentru o nuntă cu circa 150 de invitați este necesară suma de aproximativ 240 000 de lei. Bineînţeles, suma variază în funcție de preferințele mirilor.

Pregătirea începe cu rezervarea localului unde va avea loc ceremonia. Aici prețul variază în funcție de luxul restaurantului. Astfel, per invitat se achită în medie de la 500 până la 1500 de lei. Pentru servicii foto sau video, mirii trebuie să scoată din buzunar o sumă cuprinsă între 7 800 și 44 000 de lei. Diferența de preț o face calitatea, tipul materialului dar și rapiditatea rezervării acestor servicii.

Indiferent de preferințe suma totală pentru organizarea acestui eveniment va ajunge la circa 240 000 de lei, condiția fiind ca pregătirile să înceapă cu cel puțin un an înainte.

Distribuie articolul: