Dacă te numeri printre fericiții posesori ai unei case de locuit, știi cât de important este acoperișul acesteia și ce investiție pe termen lung reprezintă crearea lui. Dincolo de resursele financiare necesare, se cuvine să amintim și despre anumite tendințe în sfera materialelor utilizate pentru conceperea unui acoperiș care ar rezista minim câțiva zeci de ani. Echipa Krovteh SRL a ales pentru tine câteva tendințe de materiale utilizate și avantajele acestora.

Țigla metalică

Este o alegere relativ frecventă de material destinat acoperișurilor. Care e motivul? Iată câteva avantaje considerabile ale acestui tip de material:

  • O rezistență mai înaltă în timp, deoarece acoperișul este format din diferite accesorii care permit exploatarea comodă și întreținerea acestuia;
  • Prețul avantajos în raport cu calitatea înaltă – beneficiul este dictat de perioada de amortizare și de utilizare a acoperișului, care poate rezista minim câteva decade;
  • Unitatea acoperișului, grație integrării sistemelor pluviale și a lambriurilor metalice, acesta rezistă atât în sezonul ploilor, cât și pe perioada de dezghețuri.

Dezavantajele sunt minuscule, comparativ cu beneficiile. Unul ar fi necesitatea de a găsi specialiști buni care să instaleze întreaga construcție, iar forță de muncă calificată în acest domeniu este, din păcate puțină.

Tabla cutată

Tabla cutată este unul dintre materialele cele mai ușor de utilizat în crearea acoperișurilor. Cu o greutate relativ mică, aceasta se instalează organic și facil, grație faptului că e dispusă în planșe care pot fi ușor prinse. În plus designul lor este estetic, iar dacă la instalarea sa se mai adaugă și un sistem pluvial pe măsură, atunci lucrurile devin și mai ușoare, deoarece apele reziduale nu se vor mai acumula pe acoperiș, iar riscul coroziunii va fi înlăturat.

Avantajele considerabile ale acestui material sunt:

  • Universitatea material ui, practic poate fi utilizat la orice fel de acoperiș, de orice complexitate;
  • Comoditatea în plasare, deoarece nu are nevoie de structuri suplimentare, putând fi instalată direct pe carcasa de lemn a podului;
  • Durabilitatea – un astfel de por poate rezista până la 20-30 de ani, ceea ce presupune o investiție financiară corectă și unică.

Compania KROVTEH SRL este prima companie din Republica Moldova, care activează în domeniul producerii ŢIGLEI METALICE, a TABLEI PROFILATE, precum şi a ACCESORIILOR din metal pentru acoperişuri, de peste 15 ani. Pentru mai multe informații, vizitează-ne pe adresa str. Uzinelor 165/b sau contactează-ne la 0 60 822 218 sau 0 69 449 444.

Alege calitatea de care ai nevoie pentru acoperișul tău!

P