De mai bine de 7 ani, Carolina Sclifos a plecat din Republica Moldova pentru studii de calitate în România și Europa, însă nu a uitat de țara de origine și nici de semenii rămași acasă. Din 2016, Carolina deține titlul de Youth European Ambassador, promovând prin acțiunile sale valorile Uniunii Europene și facilitățile pentru tineri pe care Europa le oferă. Am reușit să realizăm un interviu cu moldoveanca noastră chiar de la Forumul Parteneriatului Estic, desfășurat recent la Viena, Austria.

„Mi-am făcut studiile la București și Cluj, în domeniul relațiilor internaționale, iar acum sunt tânăr cercetător în Marea Britanie. Eram mereu foarte activă, fiind implicată în proiecte atât pentru Moldova cât și la nivel European, reprezentându-mi de fiecare dată țara de origine. Am făcut mult voluntariat și activități pentru tineri, background care a fost foarte pozitiv pentru a primi titlul de Tânăr Ambasador European, în 2016 și până în prezent. Sunt deja la al treilea mandat consecutiv”, declară Carolina pentru EA.md.

„Fiecare dintre noi are drept scop realizarea unui „Action Day” – fiecare trebuie să facă câte o acțiune pe tematica Uniunii Europene. O prioritate pentru noi este comunicarea la nivel regional și local despre facilitățile și oportunitățile pe care le oferă UE – asta am urmărit să facem și în campania de anul trecut prin școli, care a fost foarte interesantă și productivă. Interacțiunea și comunicarea cu tinerii este cea mai mare valoare pe care o putem dezvolta noi, anume contactul de la om la om a fost cea mai mare contribuție”, ne mai spune tânăra.

„Activitatea în calitate de Youth European Ambassador mi-a adus o dezvoltare personală deosebită, mi-am dezvoltat abilități noi și am reușit să răspândesc valorile europene la nivel mare, de țară și chiar regional. Am comunicat cu foarte mulți tineri care vor să aplice la studii peste hotare, să ia burse Erasmus+ și altele. Anume informarea despre programele europene sau de burse vine cel mai bine de la o persoană care a trecut prin această experiență. Oportunități de educație sunt destule și în Moldova, încearcă să cuprinzi Europa cu tot ce poate ea să ofere”, este mesajul Carolinei Sclifos pe finalul interviului.