Zilnic vrem să arătăm impecabil și dimineața pierdem ore întregi în fața oglinzii pentru a ne împrospăta cu un machiaj. Unele femei vor să-și înceapă ziua doar cu un ten mai uniform, altele vor un machiaj demn de televiziune pe tot parcursul zilei. Deseori ne ciocnim cu ideea ce trebuie să folosim pentru a avea un machiaj lejer și frumos? Adriana Bulat, make-up artistă, ne sugerează produsele pentru un machiaj de zi și cum corect să le aplicăm pentru a arată cât mai fresh.

  1. Primul pas este aplicarea unei baze pentru ten: „perfect este o cremă de zi hidratantă”, spune make-up artista.
  2. Următorul pas este aplicarea unei creme BB sau CC cu un sponge pentru a obține un efect natural și o aplicare uniformă a produsului.

  1. „Pentru camuflarea cearcănelor se folosește un cancelar bine pigmentat. Cearcănele vineții se ascund perfect sub cancelar-ul de nuanța piersicii”, recomandă Adriana Bulat .
  2. Rimel pentru sprâncene. Folosim unul color pentru fetele cu sprâncenele rare, pentru a accentua firele transparente, sau deschise la culoare, iar un rimel transparent pentru cele cu sprâncene pronunțate. Inegalitatea naturală a sprâncenelor este ușor de trecut cu vederea, pe când niște sprâncene conturate artificial greșit, sunt mult mai proeminente!

  1. „Machiajul ochilor se execută în dependență de preferințele fiecărei femei/domnișoare. Farduri cremoase sau uscate în culori naturale, nude. Pentru rezistența fardurilor uscate nu uităm de aplicarea bazei.”, a menționat make-up artista. Putem opta și pentru un eyeliner pentru codițe sau doar rimel.

  1. Machiajul buzelor la fel este individual de fiecare domnișoară. Se poate aplică un luci de buze în culori naturale, balsam sau rujuri mai aprinse.
  2. Pentru un efect natural, Bulat Adriana ne sfătuie să folosim iluminatorul, blush-ul și a corectorului lichid sau cremos.

  1. Ultimul pas este aplicarea pudrei, care trebuie făcută într-un strat subțire pe zona T a feței. „Nu uitați de curățirea zilnică a tenului și exfolierea acestuia”, spune make-up artista.

Acum încrezute, fără ajutorul altor persoane putem în câteva minute să arătăm natural și frumos. „Cel mai frumos machiaj al unei fete este tenul curat și îngrijit”, accentuează Adriana Bulat.

Naturalețea mereu va rămâne în tendințe și fiecare femei e frumoasă.

Autor: Micaela Nemîchin, stagiară