Biscuiții făcuți în condiții de casă sunt mai sănătoși, delicioși, dar și mai siguri din punct de vedere al consumului sănătos. Ingredientele sunt simple, iar rețeta este simplă și ușor de preparat. Așa că, salvează rețeta fursecurilor delicioase cu cremă de lămâie pentru a fi la îndemâna ta mereu.

De ce ingrediente ai nevoie?

Pentru biscuiți
200 de grame de făină de grâu
un gălbenuș de ou
80 de grame de zahăr pudră
1 linguriță de coaja de lămâie
1 praf de praf de copt
50 de grame de unt nesărat

Pentru crema de lămâie
100 de grame de zahăr pudră
2 lămâi
50 de grame de unt nesărat.

Mod de prepare:
1. Într-un bol amestecăm untul înmuiat cu zahărul pudră, până se obține un amestec omogen. Adăugați coaja de lămâie și gălbenușul de ou, continuați să amestecați.
2. La final adăugăm făina și praful de copt, amestecăm foarte bine până obținem un aluat uniform. Faceți o bilă și duceți aluatul de fursecuri la frigider pentru 10 minute.
3. După acest timp, pe o suprafață în care am pus făină, întindem aluatul la o grosime de un centimetru. Apoi, cu ajutorul unui tăietor rotund, modelați prăjiturile.
4. Pe un covoraș de silicon, așezați prăjiturile și coaceți-le la 170°C timp de 20 de minute. Când sunt gata, se lasă să se răcească.
5. Pentru umplutură de lămâie, într-un bol, batem untul înmuiat cu zahărul pudră și sucul de lămâie, până se obține o textură fină și omogenă.
6. La final, introducem umplutura anterioară într-o pungă de patiserie, punem puțină smântână pe unul dintre fursecuri și punem un altul deasupra, de parcă ar fi fost alfajores. Repetați acest proces cu toate.