La fel cum o face în fiecare an, portalul pentru părinți BabyCenter.com a realizat un clasament al celor mai populare prenume de bebeluși în ultimele 12 luni. Și dacă știați deja că Sofia a fost cel mai solicitat prenume în rândul fetițelor, veți rămâne surprinși de preferințele părinților pentru prenumele de băieți.

Potrivit website-ului, preferințele părinților sunt foarte apropiate deja de aproximativ 5 ani. În ceea ce privește prenumele pentru băieți, în acest an a fost în trend prenumele Jackson.

„Sophia este cel mai solicitat prenume deja de 6 ani datorită varietății de formule ortografice, multi-etnice și multi-lingvistce pe care le posedă. Presupunem că popularitatea prenumelui Jackson va fi mult mai trecătoare. Presupunem că în 2016 se vor naște mai mulți băieți”, mărturisește Linda Murray, redactorul acestui portal.

În rândul fetițelor, la fel de populare au fost prenumele „Emma” și „Olivia”, care ocupă poziții de frunte deja al patrulea an consecutiv, în timp ce „Madison” și „Madelyn” abia se lansează în top 10.

În ceea ce privește prenumele pentru băieți, Logan și Jacob (Iacov) marchează noi poziții, pentru că în diferite limbi, se ortografiază și se rostesc diferit.

Clasamentul de mai jos se referă în special la spațiul american, însă nu exclude că aceleași preferințe s-ar putea identifica și în spațiul european. Așadar, cele mai populare prenume de fetițe, în 2015:

1

Cele mai populare prenume de băieți, în 2015:

2

Foto: captură web, lisahuntwotton.com

Distribuie articolul: