O grădiniță din raionul Comrat a fost închisă. Instituția se află în carantină din cauza numărului mare de viroze înregistrat. Declarația a fost făcută de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul emisiunii „Acces Direct” de la NTV Moldova. Șefa de la Sănătate a precizat că metoda de precauție a fost întreprinsă în condițiile în care au fost atinși anumiți indicatori. Totuși, Dumbrăveanu subliniază că țara noastră nu se află în prag de epidemie, notează AGORA.md.

„Avem o situație de intensitate medie de îmbolnăviri cu gripă și cu boli respiratorii acute. În comparația cu săptămâna trecută avem o descreștere, comparativ cu aceași perioadă a anului trecut, dar avem o creștere în comparație cu săptămâna trecută. Este o situație care se repetă an de an, în special în luna februarie, și ne așteptăm la o descreștere”, a declarat Dumbrăveanu.

Chiar și așa, ministra susține că au fost emise mai multe ordine interne care au scopul de proteja, în special, copiii și femeile gravide:

„Situația este sub control, chiar dacă noi am emis niște ordine interne pentru a reglementa situația în cazul copiilor, a femeilor gravide, unde vor fi redirecționate aceste persoane, cum să realizăm reprofilarea unor secții din cadrul instituțiilor spitalicești. Nu putem vorbi despre o epidemie”.

Totodată,  Viorica Dumbrăveanu, a declarat că în țara noastră nu a fost înregistrat niciun caz de infecție cu noul virus apărut în China – coronavirus. Potrivit oficiale, în Moldova au fost întreprinse toate măsurile necesare de precauție pentru a fi pregătite în caz de necesitate

Potrivit statisticilor, în ultima săptămână s-au înregistrat 212 persoane afectate de gripa si aproape 4500 cu viroze, număr cu 34 la sută mai mare decât săptămâna trecută şi cu 74 la sută mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sursa: AGORA

Foto: Pexels.com