Organizatorii marșului „Marea Săpuneală” au adresat candidaților la primărie și ministrului educației, doamnei Monica Babuc, o invitație la marș. Aceștia își doresc ca indiferent de rezultatul alegerilor locale viitorul primar să conștientizeze gravitatea problemei, iar ministerul să intervină pentru a rezolva problema igienei în școli la nivel național.

În acest sens aceștia au invitat candidații să participe la marș și să se angajeze public că vor rezolva problemele toaletelor școlare în toate instituțiile de învățământ din municipiu până la următoarele alegeri locale. Doamna Babuc a fost rugată să iasă să discute cu participanții la finele marșului pentru a prezenta ce a făcut și ce își propune să facă ministerul pentru a rezolva această problemă.

Ala Revenco, fondatoarea Grupului „Părinți Solidari”, a declarat: „Solicităm ministrului educației, doamnei Babuc, cât și secretarului de stat în domeniul educației să fie prezente la marș pentru a ne răspunde la mai multe întrebări – ce măsuri au fost luate sau ce măsuri are ministerul pentru soluționarea problemelor.”

Paul Fukarev, președintele organizației „Uniunea Elevilor din Moldova”: „Am câteva întrebări pe care vreau să le adresez Direcției generale, educație de tineret și sport și Centrului de Sănătate Publică – cum poate o școală să-și deschidă ușile pe 1 septembrie neconformându-se standardelor sanitare? Vă invit la marș să ne răspundeți la aceste întrebări.”

Adrian Andronic, președintele organizației „Orașul Meu”: „Vreau ca viitorul primar împreună cu Consiliul municipal Chișinău să includă pe ordinea de zi și în agenda sa personală lupta cu această problemă.”

Marșul „Marea Săpuneală” pentru condiții de igienă mai bună în școli va începe vineri, 1 iunie, la orele 10.00 și va porni de la magazinul UNIC. Marșul este organizat de Grupul „Părinți solidari” în parteneriat cu „Uniunea Elevilor din Moldova” și Asociația „Orașul meu”.