În semestrul doi de studii, procesul educațional va începe din 11 ianuarie 2021, cu prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în instituțiile de învățământ din țară, conform modelelor aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Decizia este motivată de situația curentă în instituțiile de învățământ privind evoluția situației epidemiologice pe durata primului semestru din anul de studii 2020-2021, informează AGORA.md.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării îndeamnă  elevii, părinții, cadrele didactice și manageriale să manifeste un comportament responsabil în familie, în societate și în spațiul școlii și să respecte regulile de sănătate publică cu privire la prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Conducătorii instituțiilor de învățământ sunt îndemnați să întreprindă toate măsurile necesare în vederea pregătirii instituțiilor de învățământ pentru reînceperea activității după vacanța intersemestrială prin asigurarea condițiilor de securitate epidemiologică pentru elevi și angajați.

Foto: Pexels.com

Distribuie articolul: