Elevii din Republica Moldova revin astăzi la școală în aceeași „formulă” de predare ca cea  de înainte de vacanța de iarnă, ceea ce înseamnă că marea majoritate ar urma să se prezinte fizic. Cel puțin asta a declarat la Europa Liberă, secretara de stat în Ministerul Educației, Natalia Grîu.

Mai exact, din peste 1.240 de școli, peste o mie au predare cu prezență fizică pe fundalul pandemiei de coronavirus și doar circa 300 de școli au adoptat sistemul mixt, cu prezență fizică și online. 

Modelul de predare ales, de la prezență fizică, la diverse modele mixte până la lecții exclusiv online, este decizia fiecărei școli și depinde de situația sanitară din școală și localitate.

Șeful adjunct al direcției generale asistență socială și sănătate a primăriei Chișinău, Boris Gilca, a avertizat pe de altă parte, tot într-un interviu cu Europa Liberă, că spre sfârșitul lunii ianuarie, experții se așteaptă la o nouă creștere semnificativă a numărului de contaminări cu coronavirus. Reducerea aparentă a numărului de infecții, pe perioada sărbătorilor de iarnă, potrivit lui Gilca, nu este nici un motiv pentru relaxarea măsurilor sanitare restrictive.

Foto: Antena3.ro