Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a aprobat orarul examenelor de absolvire, sesiunea 2021. Astfel, testarea națională în învățământul primar se va desfășura în perioada 12 – 20 mai, examenele de absolvire a gimnaziului în perioada 3 – 14 iunie, iar examenul național de Bacalaureat, în perioada 4 – 22 iunie.

Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare va organiza sesiunea de examene 2021 în conformitate cu orarul și disciplinele stabilite în ordinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, notează AGORA.

Astfel, pe 12 mai vor avea loc examenele la limba și literatura pentru elevii alolingvi din ciclul  primar. Pe 14 mai vor avea loc examenele la limba și literatura maternă, pentru ciclul primar, pe 18 mai – examenele la limba de instruire, oar pe  20 mai – examenele la matematică, pentru același ciclu.

Totodată, pentru ciclul gimnazial, examenele la limba și literatura română pentru elevii alolingvi vor avea loc pe 3 iunie, la matematică pe 7 iunie, la limba de instruire pe 10 iunie, iar la istoria românilor și cea universală – pe 14 iunie.

Sesiunea de Bacalaureat va începe pe 4 iunie pentru elevii alolingvi, cu examenul la limba și literatură română. Pe 8 iunie va fi organizat examenul la limba de instruire, pe 11 iunie se va organiza examenul la limba străină, pe 15 iunie – matematica, istoria, artele, sportul, pe 18 iunie proba la solicitare, iar pe 22 iunie – examenul la limba și literatura ucraineană/bulgară/găgăuză.

Sursa: Agora.md