Republica Moldova se va confrunta cu un nou val de creștere a numărului de cazuri de coronavirus la toamnă. Aceasta este estimarea autorităților, potrivit lui Nicolae Furtună, șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP). Iată și explicația acestuia, conform Agora.md.

„După perioada de stabilizare și când vom trece la curba de descendență numerică a numărului de cazuri, un al doilea val este preconizat pentru sezonul de toamnă – iarnă. Fiind o infecție cu mecanism aerogen de transmitere, ea va repeta, probabil, particularitățile epidemiologice ale infecțiilor aerogene, care au sezonalitate caracteristică pentru sezonul rece al anului: toamnă târzie – iarnă spre primăvară. Această infecție probabil va fi comparativă cu gripa sezonieră pe care o înregistrăm anual”, a declarat Nicolae Furtună în cadrul unei conferințe de presă.

Nicolae Furtună, director ANSP

Amintim că primul caz de coronavirus a fost confirmat în Republica Moldova pe 7 martie 2020. De atunci, am ajuns la un bilanț de 5.553 de infectări și 194 de decese.

Menționăm că, în prezent, peste 3.100 de cazuri de infecție sunt active.

Distribuie articolul: