Ţi s-a întâmplat vreodată să te afli în faţa unei „intersecţii” a vieţii, să alegi la primul impuls o cale, după care să ai totuşi urme de îndoială? Cu siguranţă ai fost pus în această situaţie măcar o dată în viaţă, iar ceea ce a contribuit la alegerea unei căi sau a alteia a fost intuiţia. Tu îți asculți intuiția?

Definită de către specialişti ca fiind al şaselea simţ al omului, intuiţia este puntea de legătură dintre sentimente şi minte. Este vocea interioară care îți va spune mereu cu o subtilitate şi blândeţe ieşite din comun, încotro ar fi indicat să o iei sau ce anume să alegi.  Când este vorba despre intuiție, există zeci de întrebări și experiențe diferite.

Unele persoane afirmă că au o relație strânsă cu intuiția lor, aceasta fiind mereu un ghid de bază în luarea tuturor deciziilor. Altele spun că, deși sunt deschise, parcă nu primesc niciun semn de la intuiția lor. Pur și simplu, nu apare niciodată!

Foto: revistasufletului

Iată cateva lucruri importante pe care trebuie să le știi despre intuiția ta, pentru a o utiliza pentru binele meu suprem!

Intuiția nu este separată de corp și de minte

Deși intuiția este promovată drept o voce misterioasă, aceasta nu vine din neant. De fapt, un lucru e sigur: intuiția este rezultatul unor procese foarte complexe care au loc în corp. Deci, intuiția nu este chiar atât de mistică precum pare și, în niciun caz, nu este separată de minte și de corp. Din contra, intuiția apare în urma unor secvențe extrem de elaborate care se desfășoară în creier.

Intuiția îți vorbește în urma unor tipare deja existente

Conform andreearaicu.ro, deseori, se pune întrebarea „când să îți asculți intuiția și când nu?”. Pentru a-ți răspunde, e nevoie să știi că intuiția ta îți vorbește pe baza unor tipare mentale deja existente, pe care ți le-ai format încă din copilărie.

Totusi, este foarte posibil ca intuiția să se și însele, uneori. Chiar dacă experiențele trecutului spun ceva, este probabil ca situația curentă să nu se înscrie în același tipar. De aceea, ar fi bine să îți asculta-ti intuiția în situații limită, atunci când ea îți semnalează pericol. Totuși, dacă simți că nu este urgent să iei o decizie, poți pune intuiția la îndoială.

Dacă intuiția vine într-un moment intens emoțional, poate fi înțelept să nu acționezi instant

Deci, când să îți asculți intuiția? Atunci când aceasta vrea să te scoată dintr-o potențială situație periculoasă și atunci când simți că te ajută să iei o decizie bună. Când să nu o asculți? În principiu, atunci când simți ca te deturnează de la ceea ce-ți dorești, din cauza tiparelor înrădăcinate sau a anxietății.

Cum ne putem dezvolta intuiţia?

  • Asculţă-ţi presentimentele!
  • Fii „cu ochii-n patru”!
  • Încearcă să ghiceşti viitorul! 
  • Meditează şi ascultă!
  • Pune întrebări! 
  • Învinge spaima! 
  • Lasă inconştientul să lucreze în timp ce dormi!
  • Crede în tine! 

Foto: deștepți.ro

Cum este percepută intuiţia în alte culturi?

Conform aimgroup.ro, multe culturi includ practicile pentru dezvoltarea intuiției lor în educație, încă din copilărie şi, în special în domenii precum asistenţă medicală, interacţiuni sociale, idei despre moarte şi viața de după moarte, precum și în tradițiile spirituale.

În America de nord, spre exemplu, de mici, oamenii sunt încurajaţi să vorbească cu spiritele, cu plantele, cu animalele, cu munţii sau cu diverse alte părţi ale naturii. Ei se bazează în viaţa lor, de zi cu zi aproape în mare parte pe intuiţie. Rareori stau să analizeze situaţiile şi să găsească explicaţii logice.

În China, oamenii sunt învăţaţi de mici să simtă la ce boli sunt vulnerabili. Astfel ei recurg la medicina alternativă mult mai mult decât la cea alopată. Ei sunt învăţaţi să-şi asculte intuiţia cu privire la bolile pe care le au.

În Kenya, în unele triburi, oamenii au mare încredere în intuiţia lor, mai ales când se pune problema morţii. Ei sunt convinşi că ştiu şi pot să anticipeze momentul în care urmează să treacă în lumea cealaltă.

Nu e absolut nimic greșit în a te ghida după logică și acțiuni gândite în avans, însă poate fi nenatural să ignorăm total acest instict și să nu îl urmăm – nu e supranumit întâmplător al șaselea simț.

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: