Toate ne dorim un păr cu aspect lucios, voluminos și cu vârfuri viguroase, iar căderea părului este un adevărat coșmar pentru noi. 

Căderea părului este un lucru absolut normal și nu ar trebui să îți faci griji dacă vezi fire de păr pe haine zilnic, însă există anumit situații în care acest lucru se poate transforma într-o problemă serioasă.

Medicii sunt de părere că ar trebui să pierdem în medie aproximativ 100 de fire de păr pe zi. În momentul în care ajungem să pierdem mai mult de 150 de fire de păr pe zi, înseamnă că ne confruntăm cu o problemă și ar trebui să acționăm pentru a stopa această cădere.  Căderea părului afectează în mod frecvent femeile trecute de vârsta de 30 de ani, însă aceasta nu este neapărat o regula, această problemă putând să apară și la vârste mult mai fragede, potrivit dailymail.co.uk.

Care sunt cauzele ce duc la căderea părului?

Cauzele care determină ruperea și căderea părului sunt transmise ereditar, motiv pentru care acestea nu pot fi prevenite în totalitate. În cazul persoanelor care suferă de această afecțiune, căderea părului se produce în mod gradual și este descoperită în momentul în care se acumulează cantități mari de fire de păr pe perie sau în cabina de duș, imediat după ce părul a fost spălat. Astfel, fiind descoperită destul de târziu, această afecțiune poate duce la apariția unor goluri pe suprafața scalpului și chiar la formarea cheliei.

Afecțiunile glandei tiroide pot accelera căderea părului, în special hipotiroidismul. Părul devine aspru și uscat, ceea ce determină ruperea acestuia.

Cu toate că factorii care duc la căderea părului se transmit ereditar, specialiștii sunt de părere că există câteva metode prin care putem stopa acestă problemă. Mai exact, menținerea unui stil de viață sănătos și acordarea unei atenții sporite îngrijirii părului sunt două metode care funcționează împotriva căderii părului.

Alimentația joacă și ea un rol esențial, medicii recomandând introducerea în dieta zilnică a alimentelor bogate în proteine și fier.

sursa

Distribuie articolul: