Este o altă modalitate de a mânca faimoasa mămăligă pe care mulți o adoră. Pe lângă tradiționala brânză și smântână, aflăm că o putem combina de minune cu fructe de mare și pește!

Ingrediente:

Pentru mămăligă:

  • 100 g făină de mălai,
  • 400 ml de apă,
  • sare,
  • puțin ulei.

Pentru crema de brânză:

  • 1 pachet de 200 g de file de somon afumat,
  • o legătură mică de mărar,
  • 300 g cremă de brânză,
  • condimente pentru crema de brânză (ierburi italiene),
  • decor: câteva boabe de piper roz și cozi de ceapă verde.

Preparare:

1. Se amestecă crema de brânză cu ierburile italiene și mărarul tocat. Somonul, o parte se mărunțește bine, iar din alte două felii se fac trandafirași de somon.
2. Se pune pe foc o oala cu apă, se adaugă sare, iar când apa începe să fiarbă, se adaugă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Se lasă să fiarbă 20 minute la foc mic. Când e gata, se pune mămăliga într-o tavă dreptunghiulară și se lasă să se răcească.
3. Când mămăliga s-a răcit, se iau două forme rotunde, una mai mare, alta mai mică și se decupează forme cam de 2 cm grosime.


4. Se încinge bine o tigaie, se adaugă ulei aromatizat de trufe (se poate și obișnuit) și apoi se prăjesc bucățile de mămăligă pe ambele părți, până când capătă o culoare rumena, apoi se scot din tigaie pe șervete de hârtie absorbantă.
5. Se așează pe farfurii rondelele de mămăligă rumenite. Prezentăm două variante de prezentare: una în care se pune o bucata mai mare de mămăligă, cremă de brânză cu ierburi, trandafirașul de somon și se decorează cu codițe de ceapă și boabe de piper roz. In cea de-a doua farfurie se pot pune bucățile mai mici de mămăligă, se așează deasupra crema de brânză și bucățile tocate de file de somon, decorând tot cu codite de ceapă verde și piper roz.

Poftă bună!

Sursa: clickpoftabuna.ro

Vezi și: Ardeii pot avea diverse umpluturi. În loc de orez, încearcă o cremă de brânză!

Distribuie articolul: