Procesul de organizare a alimentației cu hrană caldă a copiilor din instituțiile de învățământ preuniversitar din capitală va fi monitorizat de un grup de lucru creat de autoritățile municipale. Din Comisie fac parte reprezentanți ai subdiviziunilor municipale, ai Î.M. „Piața Centrală”, Direcția municipală pentru siguranța alimentelor Chișinău, Centrul de Sănătate Publică Chișinău, consilieri municipali și reprezentanți ai societății civile, transmite Agora.

Membrii grupului de lucru vor examina calitatea și cantitatea produselor alimentare livrate în cantinele instituțiilor de învățământ, prezența și respectarea meniului-model pe 10 zile, coordonat cu Centrul de Sănătate Publică, meniul-zilnic de repartiție, întocmit în baza meniului-model precum și  corespunderea normei fiziologice de consum pentru fiecare elev cu indicațiile meniului.

La finalul controalelor, Grupul de lucru va întocmi un raport privind activitatea agenților economici care prestează servicii de alimentare a elevilor din cadrul instituțiilor de învățământ preuniversitar.

AGORA precizează că de la începutul anului 2021, în grădinițele din Chișinău copiii sunt alimentați conform unui meniu unic. Aceasta înseamnă că toate instituțiile de educație timpurie primesc produse de aceeași calitate, origine și la același preț.

Sursă: Agora