Sistemul de alimentație a copiilor din grădinițele și școlile publice din capitală va fi revizuit, scrie AGORA. Asta după ce consilierii municipali au aprobat marți, 4 august, în ședința CMC, instituirea Grupului de lucru pentru reorganizarea sistemului de alimentație a copiilor din instituțiile publice de învățământ preșcolar, primar și secundar din municipiu.

Grupul de lucru urmează să elaboreze un concept de reorganizare a alimentației copiilor din școlile și grădinițele publice din Chișinău, până la data de 20 august.

Din comisie fac parte viceprimarii Angela Cutasevici și Inga Ionesii, reprezentanți ai Direcției generale educație, ai Direcției finanțe, consilieri municipali, reprezentanți ai subdiviziunii teritoriale a Agenției naționale pentru siguranța alimentelor.

Reprezentanții Primăriei Chișinău au precizat că din luna iunie, municipalitatea are pe agenda de lucru un nou concept de alimentație a copiilor din instituțiile de învățământ din capitală (școli și grădinițe), care prevede revizuirea și modernizarea sistemului existent, logistică și achiziții din grădinițe.

Amintim că la această temă au existat mai multe dezbateri și inițiative lansate de grupuri de părinți pentru modificarea acestuia. Ultima petiție în acest sens a fost adresată autorităților în februarie 2020 de grupul „Femei cu idei”. Iată care a fost atunci răspunsul Cancelariei de Stat la acest subiect.