Iubești pisicile, dar nu îți poți permite un animal de companie? Există o soluție. La etajul patru al centrului comercial Sun City, îndrăgostiții de feline se pot bucura de o cafenea dedicată lor în exclusivitate. În local, oamenii pot lua masa relaxați în compania felinelor sau le pot admira.

Administratoarea localului a spus pentru AGORA.md că toate cele 14 pisici sunt îngrijite și corespund normelor de igienă. Acestea provin din diferite locuri.

„Primul motan care a apărut la noi l-am găsit în stradă. Noi l-am adăpostit și l-am hrănit. Mai departe, câteva pisici le-am cumpărat pentru a diversifica rasele acestora. Câteva pisici ne-au fost dăruite și deja câteva le-am luat de pe stradă”, susține administratoarea localului, Iulia Dobranskaia.

Localul a fost o adevărată descoperire pentru iubitorii de pisici.

„Faptul că trăiesc la cămin, nu-mi permite să am animale de companie, mă face să vin în acest local minunat și să am grijă de aceste pisici frumoase, să le mângâi și să mă simt fericită”, spune o tânără studentă.

Cei care au vizitat cafeneaua pentru prima oară spun că au rămas impresionați de atmosfera din jur. Totuși, pentru a petrece timpul în compania animalelor, oamenii trebuie să facă o comandă de minim 50 de lei și să respecte regulile. Una din ele fiind să nu hrănească animalele, fapt care le-ar dăuna.

Potrivit administratoarei localului, acum una dintre pisici se află în carantină pentru că a fost hrănită.

„Sunt unii care văd regulile, dar nu le respectă. Noi le spunem că nu se poate de hrănit pisicile. Trebuie să ne străduim să fim mai mult prin sală, să avem grijă”, afirmă Alexandra, una dintre angajate.

Pandemia generată de COVID-19 și-a lăsat amprenta nu doar asupra oamenilor. Aceasta s-a răsfrânt și asupra stării de spirit a pisicilor.

„Cea mai mare problemă a fost faptul că pisicile erau obișnuite să interacționeze cu oamenii. Noi am lucrat în timpul carantinei, a fost un angajat care venea zilnic să aibă grijă de pisici, să le pieptene, să le șteargă ochii. Chiar dacă aveau compania personalului, lor nu le ajungea interacțiunea zilnică cu care erau obișnuite”, susține Iulia Dobranskaia.

La plecare, oamenii beneficiază gratuit de role pentru îndepărtarea părului de animale de pe hainele lor.

Prima cafenea de acest tip a fost deschisă în Japonia în 1998, iar acum conceptul a devenit popular în mai multe colțuri ale lumii. Astfel de cafenele se mai găsesc și în București, Viena, Budapesta, Madrid, Berlin, Cluj, Londra și Paris.

Distribuie articolul: