Știai că cafeaua se poate transforma și în băutura perfectă a verii? Uite că astăzi noi îți vom demonstra. Îți arătăm top 5 rețete pentru cafeaua rece. Prepară acasă cea mai gustoasă băutură pentru aceast sezon călduros. 

Aroma intensă de cafea și gustul delicios al unui desert răcoritor într-o după-amiază este perfectă pentru oricine dintre noi. Cafeaua rece te revigorează, fie că o savurezi ca atare, fie că o folosești pentru a prepara alte deserturi delicioase.

Deci, iată cele mai gustoase, adr și simple rețete:

Iced coffee

Foto: simple joy

Ai nevoie de cafea fierbinte răcită sau de cafea instant pregătită cu apa rece și de cuburi de gheață. Cafeaua rece nu este cafea răcită, ci preparată exclusiv cu apă rece, are o textură mai fină și gustul este mai puțin amar decât al cafelei clasice. Iată, mai jos, cum prepari ambele tipuri de cafea:

Cum obții cafeaua rece (Cold Brew):

Ingrediente: 

  • ¾ cana boabe de cafea
  • 4 cani apa rece
    Mod de preparare:
  • macină boabele de cafea și adaugă apa rece peste ele;
  • amestecă bine, ca să te asiguri că boabele măcinate sunt bine înmuiate;
  • pune conținutul într-un borcan, leagă-l la gură cu tifon și lasă-l la temperatura camerei pentru 12 ore;
  • strecoară cafeaua și pune-o la frigider 
  • Cum prepari Iced Latte Coffee

Ingrediente:

  • 1 l apa
  • 1 l lapte
  • 250 g zahăr
  • 100 g cafea măcinată

Mod de preparare:

  • pune apa la fiert, adaugati zahărul și cafeaua;
  • strecoară cafeaua;
  • pune laptele peste cafea;
  • pune cuburi de gheață într-un pahar înalt;
  • toarnă laptele cu cafeaua peste gheață

Cafea rece cu banane, curmale și scortisoară

Foto: arctic

Ingrediente:

  • 400 ml lapte
  • 4 cesti cafea rece
  • 4 banane coapte
  • 8 curmale
  • 100 g zahăr brun
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

  • pune bananele, zahărul, curmalele și laptele într-un blender;
  • omogenizează compoziția și toarnă cafeaua;
  • pune amestecul în pahare înalte;
  • presară scorțișoara.

Panna Cotta de cafea

Foto: thesymbol.ru

Ingrediente:

  • 100 ml cafea tare
  • 80 g zahăr
  • 400 ml smantana grasa
  • 1 plic gelatina
  • 1 plic glazura de ciocolata
  • cateva frunze de mentă

Mod de preparare:

  • lăsa gelatina în cafeaua rece pentru 30 de minute;
  • pune cafeaua cu gelatină la bain-marie până se dizolvă;
  • lasă gelatina să se răcească;
  • bate smântâna cu zahărul (ai grijă să nu faci friscă);
  • adaugă apoi cafeaua cu gelatină și omogenizează;
  • prepară glazura de ciocolată cu apă rece;
  • toarnă glazura peste Panna Cotta;
  • pune Panna Cotta la frigider cel putin trei ore si, inainte de a o pune pe masa, orneaz-o cu frunze de mentă.

Mousse de ciocolată și cafea

Ingrediente:

  • 180 ml cafea tare/espresso (sa fie rece)
  • 250 g ciocolată
  • 340 g mascarpone
  • 400 g smântână grasă
  • 4 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

  • mărunțește ciocolata și topeste-o (bain-marie);
  • bate zahărul cu mascarpone până obții o spumă, pe care o amesteci cu ciocolata topită rece și cafeaua;
  • bate smântâna pană se transformă în friscă;
  • încorporează frișca în amestecul de ciocolată și cafea;
  • toarnă compoziția în 8 cești adânci, pahare înalte sau borcane;
  • pentru decor poți folosi: frunze de mentă, zmeură, afine, ciocolată rasă;
  • pui mousse-ul la frigider și îl consumi ca atare sau poți să-l folosești la prăjituri și torturi.

Cafea cu lapte de migdale preparat

Foto: arctic.ro

Ingrediente:

Lapte de migdale:

  • 750 ml apă
  • 200 g migdale crude
  • zahăr, miere sau sirop de arțar

Cafeaua cu lapte de migdale:

  • 50 ml cafea tare/espresso
  • 300 ml lapte de migdale

Mod de preparare:

Lapte de migdale:

  • lasă migdalele la înmuiat în apa rece pentru cel puțin 48 de ore;
  • spală migdalele după înmuiere și mixează-le cu 750 ml de apă, pană se omogenizează;
  • pune compoziția într-un tifon deasupra unei craticioare și strânge-l bine, până iese tot laptele;
  • adăuga zahăr/miere sau sirop de arțar, după gust;
  • pune laptele într-o sticlă și lasă-l la frigider două zile.

Cafeaua cu lapte de migdale:

  • Poți opta pentru două variante. Fie pui, într-un pahar de 350 ml, 50 de ml de cafea și torni peste ea laptele rece de migdale, fie faci câteva cubulețe de lapte (ii trebuie 3 ore ca să înghețe) și torni peste ele cafea caldă.

Tu care variantă o vei prepara astăzi?

Sursa: arctic.ro

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.