Nu este un secret că nuanța de roșu pe buze adaugă mereu un plus de senzualitate. Numai că a aplica corect roșul pe buze e o măiestrie totală, dar până la urmă, nu e atât de dificil dacă ții cont de câteva trucuri simple. Vezi mai jos despre ce este vorba.

Alege rujul roșu în funcție de subtonul pielii tale

Este foarte ușor descoperi care este subtonul pielii tale. Privește venele de la încheietura mâinii. Dacă au o nuanță verzuie, subtonul tău este unul cald, iar cele mai potrivite nuanțe de ruj sunt cele care au o tentă oranj. Dacă venele tale par mai mult albastre, atunci subtonul pielii tale este rece și ți se potrivesc cel mai bine tonurile de roșu cu subton albăstrui, precum nuanțele de roșu zmeură.

Amestecă nuanțe diferite de roșu

Poți obține o nuanță nouă de ruj folosind rujurile roșii pe care le ai deja. Amestecă două rujuri roșii aplicandu-le cu o pensulă specială pe buze. Poți corecta nuanța astfel încât creezi exact culoarea pe care ți-o dorești.

Evită rujurile strălucitoare

Rujurile mate au un aspect elegant, sofisticat și în același timp rezistă mult mai mult pe buze. Dacă rujul tău preferat nu este mat, îl poți transforma aplicând puțină pudră pe buze, peste ruj.

Exfoliază-ți buzele

Buzele tale vor fi în centrul atenției după ce aplici rujul roșu, de aceea trebuie fie într-o formă impecabilă. Pielea uscată și crăpăturile vor fi mult mai vizibile. Pentru buzele tale fie perfecte, folosește un exfoliant natural. Amesteca puțin zahăr cu miere sau zahăr și ulei de măsline. Mașeazăți buzele cu acest scrub, clătește-te și aplică un balsam de buze.

Sursa: AndreeaRaicu.ro